Sima Hamilton-győzelem Malajziában

Az eső elmaradt és a dolgok jelenlegi állása szerint a Mercedes idei autója egyelőre utolérhetetlen. Rosberg ezúttal második lett, Vettel pedig harmadik.

Azt suttogják a Mercedes motor 80 lóerővel erősebb a Renault-nál, de hála a Petronas-nak, a McLaren-hez képest is harminc lóerős erőtöbblettel rendelkezik. Ezt számításba véve igazán dicséretes a Red Bull teljesítménye, hiszen Vettel a futam alatt folyamatosan nyomás alatt tartotta Rosberget, és Ricciardo is jó tempót ment. Természetesen Hamiltonra, aki már a rajt után meglépett, egy pillanatig sem voltak veszélyesek.

906458257-1923132932014m

Fotó: Mercedes

Ricciardo balszerencséje

A Ferrari valós tudása még mindig elég rejtélyes: Alonso szerencsésen eljött a rajtnál, és különösen a verseny utolsó részében volt nagyon gyors. A csapat is nagyon jól dolgozott, és segítette a spanyolt, aki végül Hülkenberget megelőzve a negyedik helyig jutott. Alonso talán Ricciardóra is veszélyes lehetett volna, de a Red Bull gondoskodott arról, hogy ez ne derüljön ki: a boxban nem húzták meg a bal első anyát a keréken, és emiatt vissza kellett tolni a már elinduló ausztrál versenyzőt.

Räikkönen pont nélkül

A Ferrari másik pilótája, Kimi Räikkönen a viszonylag biztató, esős időmérő után ismét rendkívül peches futamon van túl: a rajt után Magnussen találta el szárnyával jobb hátsó kerekét, ami azonnali defektet okozott a finnek. A Ferrari-pilóta pont olyan messze volt a boxtól, hogy mire körbe ért, gyakorlatilag elúszott minden esélye, még a pontszerzésre is. Végül Räikkönen a 12 helyen ért célba, bár az utolsó pár körben lett volna esélye a nála lassabb Grosjean-t és Kwjat-ot megelőzni, de ehhez nem volt elég a Ferrari ereje.

Massa nem enged

A száraz pályán a két Williams ismét kieresztett karmokkal közlekedett, és remek tempót autózva Massa hetedik, Bottas pedig a nyolcadik lett. Bottas azonban végezhetett volna előrébb is, de brazil csapattársa a verseny utolsó felében nem engedte el, hiába volt  nála a finn sokkal gyorsabb. A csapat szempontjából Massa döntése mindenképpen káros volt, hiszen a köridőket nézve, Bottas valószínűleg megelőzte volna Buttont is, aki a Williamsek előtt haladt közvetlenül.

Fogyasztási verseny

A mai futamon egyébként premiert is ünnepelhettünk a tévéközvetítés során, hiszen ma láthattuk először a versenyzők által elhasznált üzemanyag-mennyiségeket a képernyőre kiírva. Az adatok alapján következtetni lehet arra, melyik pilóta diktálhat esetleg nagyobb tempót a verseny vége felé. Meg arra is, merre tart most a Forma-1…

– Dóka Attila

Végeredmény, maláj nagydíj

1 L. Hamilton Mercedes
2 N. Rosberg Mercedes
3 S. Vettel Red Bull
4 F. Alonso Ferrari
5 N. Hülkenberg Force India
6 J. Button McLaren
7 F. Massa Williams
8 V. Bottas Williams
9 K. Magnussen McLaren
10 D. Kwjat Toro Rosso
11 R. Grosjean Lotus
12 K. Räikkönen Ferrari
13 K. Kobayashi Caterham
14 M. Ericsson Caterham
15 M. Chilton Marussia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*