Silvio Berlusconin szívműtétet hajtanak végre

Szívbillentyű műtétet kell végrehajtani a volt olasz miniszterelnök Silvio Berlusconin, a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) ellenzéki párt elnökén – jelentették be orvosai csütörtökön.  

    Silvio Berlusconit a milanói San Raffele kórházban a jövő héten műtik meg. A beavatkozás várhatóan négy órás lesz. Alberto Zangrillo a politikus személyes orvosa a sajtónak elmondta, hogy Silvio Berlusconi súlyos szívelégtelenségben szenved, ezért van szükség a műtétre.
    A nyolcvanadik évét szeptemberben betöltő Silvio Berlusconit kedden vitték a milánói San Raffaele kórházba. Azt megelőzően személyesen vett részt az önkormányzati választások kampányában, a többi között  jelen volt a FI római főpolgármester-jelöltje kampányzáró találkozóján. A  múlt hétvégi  szavazáson –  noha már rosszul volt –  részt vett. Orvosa úgy fogalmazott, a halált kockáztatta.         Silvio Berlusconit kizárólag családtagjai és legközelebbi munkatársai látogathatják a kórházban.
    A négyszeres volt olasz kormányfő 2014 májusa és 2015 márciusa között egy idősek otthonában végzett közmunkával teljesítette az adócsalásért  rá kirótt büntetést. Azóta Silvio Berlusconi látszólag visszavonult az aktív politikától: a mostani önkormányzati választásokon azonban ismét ő döntött a FI jobbközép szövetség jelöltjeiről.
     Ezért számos kritikát kapott Matteo Salvinitől a szintén ellenzéki Északi Liga vezérétől, aki megújult “Berlusconi-mentes” politikát szorgalmaz az olasz jobboldali-jobbközép erőktől.

Forrás:MTI