Siklósi Gergely ezüstérmes – NAPI ÖSSZEFOGLALÓ

Az ezüstérmes Siklósi Gergely a férfi párbajtőrözők egyéni versenyének eredményhirdetésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 25-én. MTI/Illyés Tibor

A kardvívó Szilágyi Áron szombati sikerét követően vasárnap a párbajtöröző Siklósi Gergely a második helyen végzett a tokiói olimpián, így megszerezte a magyar küldöttség második érmét.

    A BHSE világelső és vb-címvédő vívója a döntőben némi meglepetésre 15-10-re kikapott a francia Romain Cannone-tól.
    A 23 éves Siklósi egész nap felszabadultan vívott, a kínai Tung Csao, a marokkói Husszam Elkord és a címvédő dél-koreai Park Szang Jung legyőzése után az elődöntőben magabiztosan verte az olasz Andrea Santarellit is. A jelentős nemzetközi eredménnyel nem rendelkező, 24 éves Cannone először a venezuelai Limardo Gascont, majd a holland Verwijlent és az orosz Szergej Bidát, a legjobb négy között pedig az ukrán Igor Reizlint győzte le.
    A pást eredményjelzőjének meghibásodása miatti várakozás Siklósit zavarta meg jobban, nála jóval alacsonyabb ellenfele kétszer is gyorsan eltalálta őt, de aztán az első három perc vége előtt egy parádés tussal 4-4-re egyenlített. A folytatásban a vezetést is sikerült átvennie, de mint később kiderült, 6-5-nél volt utoljára nála az előny.
    Az úszok is elkezdték az érmes küzdelmeket, ám ebben a sportágban vasárnap nem termett babér a magyaroknak, pedig női 400 méter vegyesen a címvédő Hosszú Katinka is érdekelt volt. Ezúttal azonban be kellett érnie az ötödik hellyel, a 17 éves Mihályvári-Farkas Viktória ugyanebben a számban hatodik lett. A férfi 400 méter vegyesen Verrasztó Dávid jó úszással negyedik volt. A férfi 4×100 méteres gyorsváltó hatodik idővel került fináléba, míg Késely Ajna 10. lett 400 méter gyorson, és lemaradt a döntőről.
    A légpuskás Péni István, valamint a női cselgáncsozók 52 kilogrammos súlycsoportjában Pupp Réka egyaránt ötödik lett.

Siklósi Gergely (j) és a francia Romain Cannone a férfi párbajtőrözők egyéni versenyének döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 25-én. A pályafutása első olimpiáján szereplő Siklósi Gergely ezüstérmet szerzett. MTI/Illyés Tibor

    A tornász Kovács Zsófia a selejtezőből bejutott a jövő csütörtöki, 24-es egyéni összetett döntőjébe.
    Az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz a hétfőről előrehozott negyeddöntőben futamában második volt, így készülhet a szerdai elődöntőre.
    Két csapatsportban, férfi vízilabdában és a női kézilabdában minimális vereséggel kezdtek a magyarok. A pólósok 10-9-re kaptak ki a görögöktől, míg a kézisek 30-29-re a franciáktól.
    A teniszező Fucsovics Márton vállsérülés miatt visszalépett a lengyel Hubert Hurkacz elleni első fordulós mérkőzésétől.
    A vitorlások közül Laser Standardban Vadnai Benjamin első futamában hetedik lett, a második kört elhalasztották.

MTI