Siklósi Beatrix: a család a legfontosabb összetartó erő

A család a legkisebb, de az egyik legfontosabb összetartó erő a társadalomban. Erre vigyázni kell – hangsúlyozta Siklósi Beatrix, a Kossuth rádió csatornaigazgatója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában a vasárnap kezdődő házasság hete alkalmából. Kiemelte: a közmédia számos műsorával hívja fel a figyelmet a házasság, a család értékeire az egyhetes programsorozat ideje alatt.

A házasságkötések száma Magyarországon (1960-2023)

    Siklósi Beatrix kijelentette: a közmédia feladata, hogy utat mutasson “ebben a kicsit zavarodott világban” és a hagyományos értékek közvetítésével segítsen a nézőknek, hallgatóknak.
    “Egymás mellett megmaradni egy életen át nagyon nehéz feladat” – hangsúlyozta a csatornaigazgató, hozzátéve: egy családban nagyon fontos, hogy “a nehézségeket is együtt próbáljuk átvészelni”.
    “Szeretni valakit nem biztos, hogy csak egy érzelem, hanem elköteleződés is, ami sok mindennel jár együtt” – fogalmazott.
    Siklósi Beatrix azt mondta: a közszolgálatnak nagyon fontos feladata, hogy rámutasson a hagyományos családi értékekre, és a fiatalok számára is közvetítse ezeket az üzeneteket, mert ma jellemzően “ösztönszerűen élünk” és “nem tudjuk, mi az, hogy hűség”.
    A Kossuth rádió csatornaigazgatója hangsúlyozta, a házasság hete alkalmából a Kossuth rádióban a Jó napot, Magyarország! című műsorban kérik a hallgatókat, osszák meg a véleményüket arról, mi a sikeres házasság és a szép családi élet titka. Szintén a Kossuthon a Délelőtt, illetve a Vendég a háznál című műsorokban foglalkoznak kiemelten a házasság témájával, míg a Dankó rádió a Szerenád című produkcióval “járul hozzá, hogy az emberek kicsit közelebb kerüljenek egymáshoz”, az M5 csatornán pedig az Ez itt a kérdés című műsor foglalkozik a férfi és a nő szövetségével – sorolta a példákat.
    Siklósi Beatrix kitért arra, hogy a házasságkötésre minden időszakban, minden “évjáratban” lehet készülni, a műsorokban lesznek például olyan vendégek, akik hetven éves korukban találtak egymásra. Megemlítette továbbá, hogy a Kossuth rádióban rendszeresen vendégeskednek a magyar űrhajósok, akiket most arról kérdeznek, mennyire segíti az életmódjukat az, hogy családban, házasságban élnek. MTI