Sikerült a rekordkísérlet: elkészült az 1353 darab mézeskalács

Az MTVA két műsorvezetője, Varga Edit és Rátonyi Krisztina is csatlakozott a sokéves hagyományhoz, miszerint az Ökumenikus Segélyszervezet szociális intézményei által támogatott gyermekek adventre készülve mézeskalács szíveket sütnek. Idén minden korábbinál több süteménnyel készült Országos Adventi Pénzadománygyűjtő kampányára a szervezet.

 

November 22-én a budapesti Akvárium Klubban a segélyszervezet által támogatott gyermekek, önkéntesek – köztük az adventi gyűjtés kiemelt partnerei és közismert személyek – fogtak össze azzal a céllal, hogy egy nap alatt elkészítsenek 1353 darab mézeskalács szívet.

A rekordkísérlethez idén az MTVA is csatlakozott: a segélyszervezet adventi gyűjtését a Jónak lenni jó! elnevezésű műsorfolyamával támogatja. Varga Edit és Rátonyi Krisztina, az MTVA műsorvezetői szombaton délelőtt kötényt ragadtak, és nemcsak mézeskalácsot sütöttek, de a jelen lévő gyerekekkel dekorálták is a finomságokat. Az akciónak a lelkes kicsik mellett további lendületet adott Katus Attila, akit a nézők a Játék határok nélkülben is rendszeresen láthatnak az M1 műsorán.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta: „Természetesen nem véletlen, hogy pontosan 1353 darab mézeskalács készült, hiszen a 1353-as szám egyben az Ökumenikus Segélyszervezet adományvonala is. Az akcióval arra is fel szeretnék hívni a figyelmet, hogy elindult az adományvonal, így bárki néhány mozdulattal csatlakozhat az országos összefogáshoz.”

Évről-évre advent első vasárnapján kezdődik az Ökumenikus Segélyszervezet országos pénzadománygyűjtése. A felhívás állandó mottójává vált szeretet.éhség. és a tört  mézeskalácsszív mára évente többszázezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával. A mézeskalács sütés advent idején továbbfolytatódik a segélyszervezet átmeneti otthonaiban, gyermekjóléti intézményeiben is. Az elkészülő szíveket a Bazilika előtti téren november 28-án nyíló karácsonyi vásárban felállított Adományponthoz szállítják, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtéséhez ott csatlakozók felé ezek a sütemények tolmácsolják az egész évben támogatott gyermekek köszönetét.