Sikeres versenyhétvége mögöttem, szezonzáró előttem

Több mint 50 nemzet 300 indulója között versenyez Gender Tamás Junior a hétvégén a WSK Final Cup 2. fordulójában, Lonatóban. A South Garda Karting fontos versenyhelyszín számára, többek között azért, mert itt nyomta először a gázpedált a Parolin Racing Kart színeiben és itt fejezi be az idei évre a WSK versenysorozatot.

A múlt hétvégén sikerrel teljesítettem életem első esős WSK versenyhétvégéjét az OKJ kategóriában. A Circuito Internazionale Napoli-n a WSK Final Cup 1. fordulója sok biztató részeredménnyel, sikeresen zárult számomra. – Pénteken a szabadedzések még száraz körülmények között zajlottak, majd az időmérőre megérkezett az eső. A nehezített körülmények között zajló Heat futamok mindegyikén a 18. helyről rajtoltam, pozíciót egyik futamon sem vesztettem. Ez erős motivációt jelentett számomra. Minden versenyemen helyezést javítottam rajtpozíciómhoz képest, egy kivétellel, amelyen startpozíciómban értem célba. A döntőről nem sokkal maradtam le, ismét sok tapasztalatot szereztem és a csapattal is hatékonyan tudtunk együtt dolgozni – hangsúlyozta a már a WSK Final Cup 2. fordulójára készülő Gender Tamás Junior, a HUMDA Academy versenyzője.

Az elmúlt esős versenyhétvége a komoly kihívások mellett kellemes emlékeket is előhozott, hiszen versenyzőnk pályafutása kezdetén pont egy esős versenyhétvégén szerezte meg élete első futamgyőzelmét és dobogós helyezését.

A fiatal magyar gokartos Lonatóban áll rajthoz ezen a hétvégén egy olyan versenyhelyszínen, amely nemcsak Európa egyik legjobb gokartpályája, de az ő versenyzői pályafutása szempontjából is mérföldkövet jelentett. Olaszország egyik legmagasabban értékelt gokartpályája ad otthont rendszerint Európa- és világbajnoki gokartversenyeknek. Télen számos alkalommal Forma-1-es versenyzőket is lehetett látni a South Garda Kartin-gon tesztelni, köztük korábban Michael Schumacher, Nico Rosberg és Robert Kubica is rótta itt a köröket. Ugyanakkor Tominak korábban többször is lehetősége volt a Forma-1 jelenlegi feltörekvő, fiatal versenyzőivel személyesen is találkozni ezen a pályán.

Ami pedig az idei szezonját illeti: Idén itt versenyzett először nem csupán a WSK Super Master Seriesben, hanem a 2022-es év első versenye, szintén Lonatóban a WSK Champions Cup fordulója volt számára. A South Garda Karing versenyzői pályafutásában nagy léptékű változást is hozott, hiszen az előbb Európa-, majd Észak-Amerika- és Ázsia-, mára pedig világszerte ismert Parolin Racing Kartnál itt ül először gokartba a Mini kategóriában idén februárban.

Az OKJ kategóriában induló Gender Tamás Junior 80 fővel veszi fel a versenyt ezen a hétvégén és saját bevallása szerint nagyon motiváltan áll a küzdelmek elé, és ahogy mindig, most is ki fogja magából hozni a maximumot. – A legjobb eredményre törekszem, mindamellett, hogy fejlődni szeretnék és minél több tapasztalatot gyűjteni új versenykategóriámban. A múlt hétvégén megszerzett tudást reményeim szerint már most sikerrel kamatoztatni tudom – fogalmazott a versenyző, aki már korábban is számos alkalommal bebizonyította, hogy mire képes azért, hogy haladjon céljai elérése felé.

Fizikális és mentális felkészülésében pedig ez alkalommal is segítségére voltak csapatának, a Parolin Racing Kartnak a szakemberei, coach-a, Felice Tiene, a Fit4Race és a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.