Shell kenőanyagok: „Jövőbe vezet”

A Shell kenőanyagok magyarországi importőre és forgalmazója, az Orbico Hungary Kft. tovább bővítené jelenlétét a hazai kenőanyagpiacon, professzionális szinten, a legmodernebb termékekkel kiszolgálva a legkülönfélébb ügyféligényeket. A fokozott magyarországi piaci szereplés mellett a csúcsminőségű Shell kenőanyagokról, a különleges GTL (gas-to-liquid, vagyis földgázból alapolaj előállítás) technológiáról, valamint a világon egyedülálló katari Shell GTL üzemről volt szó a február 4-i sajtótájékoztatón, melynek során a Shell hivatalos keretek között megválasztotta nagykövetének Talmácsi Gábor világbajnok gyorsaságimotor-versenyzőt. A sajtótájékoztatón Talmácsi Gábor mellett jelen volt Kerekes László, az Orbico ügyvezető igazgatója, Tamás Tamás, a Shell kenőanyagok üzletágvezetője, valamint Samuel Redondo, a Shell regionális marketing menedzsere.

51-shell_gokart-160204-IMG_8264_c

Talmácsi Gábor világbajnok gyorsaságimotor-versenyző

 

Talmácsi Gábor, a Shell kenőanyagok nagykövete

A Shell és az Orbico Hungary Kft. Talmácsi Gábor MotoGp világbajnok gyorsaságimotor-versenyzőt választotta a Shell kenőanyagok nagykövetének – a bejelentésre a 2016. február 4-i sajtótájékoztatón került sor. ’Talma’ kinevezése tudatos és következetes döntés volt, meséli Tamás Tamás, a Shell kenőanyagok üzletágvezetője: „A világbajnok motorversenyző megtestesíti mindazt, amit a Shell és az Orbico képvisel: az elhivatottságot és a professzionalizmust. Gábor kiemelkedő személyisége révén közvetlen kapocs a GTL technológiára épülő termékek és a vásárlók között, hitelesen tudja képviselni a márkát és a Shell üzenetét: Shell PurePlus technológia, a jövőbe vezet.”

Minőség felsőfokon: a világ legmodernebb kenőanyagai a világ legmodernebb GTL kenőanyag bázisolaj gyárából

A Shell immár hosszú évtizedek óta a maximalizmus és a minőség elkötelezett híve. A vállalat minden elképzelhető közlekedési illetve ipari területet – legyen szó személygépjárművekről, tehergépjárművekről, munkagépekről, szállítmányozásról, különféle versenyautókról, vagy akár repülőgépekről – a legmagasabb minőségű, prémium kenőanyagokkal szolgál ki, és vezető szerepet játszik a technológiai újítások területén.

 

A földgáztól a folyékony energiáig, avagy a Shell PurePlus technológia

A Shell által kifejlesztett és egyedüliként használt GTL, másnéven Shell PurePlus technológia egy gázból folyadékot előállító folyamatot takar, amely során egy katalitikus kémiai reakción keresztül történik meg a földgáz folyadékká történő átalakítása. Ez az eljárás nagyon nagy tisztaságú és kiváló oxidációs stabilitású szintetikus végterméket eredményez, szűk molekula-tartományú egyedi összetétellel és állandó magas minőséggel. A Shell 3500 szabadalmat jelentett be az eljárás több mint 40 évig tartó kifejlesztése során. A vállalat átlagban naponta 140 ezer hordó (1 hordó = 159 liter) csúcsminőségű terméket állít elő, melyből jelenleg évi 1 millió tonnát tesz ki a GTL technológiával készült, egyedülállóan magas minőségű Group III-as alapolaj.

 

 

 

 

A katari Shell GTL üzem: a világ legnagyobb GTL központja.

A világ első kereskedelmi GTL üzemét a Shell immár 23 éve létesítette Malajziában, azonban a vállalat messze legnagyobb GTL létesítménye az új, szupermodern katari GTL gyár. A 20 milliárd dollárból felépített katari GTL üzem ezzel a világ egyik legnagyobb, és egyben legösszetettebb technológiát képviselő ipari komplexumának számít. A Pearl GTL üzemnek 24 reaktortornya van, amelyek egyenként 1200 tonnát nyomnak, ami 7 Jumbo Jet repülőgép súlya. Az üzem beépített forgógépes teljesítménye 1000 mW, ez két paksi blokk teljesítményével egyenértékű. Naponta 1000 tartályautónyi cseppfolyósított oxigént állítanak elő a Pearl üzemben.  Külön érdemes megemlíteni, hogy a gyár egyik mellékterméke a víz, amiből naponta 300 000 hordónyi mennyiség keletkezik, ezt a vizet pedig természetesen a gyár visszaforgatja  termelése során.

 

A modern technológiának köszönhetően a Shell GTL bázisolajból készült kenőanyagai könnyűszerrel teljesítik, sőt, a legtöbb tekintetben túlteljesítik az érvényben lévő gépgyártói követelményeket, így például tökéletesen megfelelnek az autógyártók egyre hosszabb, komoly terhelést jelentő, és üzemanyag-takarékosságot megkövetelő olajcsere-periódusainak is. A Shell kenőanyagai így egyedülállóan magas minőségük révén egyre több gyártó úgynevezett OEM (Orginial Equipment Manufacturer), vagyis gyári első feltöltésű olajaként szolgálnak.

A legkülönfélébb vásárlói igények és iparágak megbízató ellátása, hivatalos és biztos forrásból

A vállalat kenőanyagaival gyakorlatilag mindenkihez szeretne szólni, aki kenőanyagot használ, a személyautó-tulajdonosoktól kezdve egészen a nagyvállalatok döntéshozóiig, hiszen a Shell által alkalmazott alapolaj gyártási technológia egyedülálló a világon, és szinte minden iparág számára készül kenőanyag a GTL technológiájú bázisolajokból, például személy- és teherautó motorolaj, ipari célú kenőolaj vagy akár erőművi alkalmazásokban használt olajok (turbinaolaj, szigetelőolaj).

 

A csúcsminőségű, az igényeket a teljes mértékben lefedő termékek azonban önmagukban nem elegendőek, legalább ilyen fontos a hivatalos, biztos forrásból történő beszerezhetőség. Az Orbico Hungary Kft. egyrészt saját, közvetlen csatornáin keresztül szolgálja ki a regisztrált céges felhasználókat, másrészt országos disztribútori hálózattal is rendelkezik, ahol a végfelhasználók közvetlenül vásárolhatják meg a Shell kenőanyagokat. Továbbá az ügyfelek számára a termékek elérhetőek a szerződött márkakereskedőknél és a Shell töltőállomásokon is. “Fontos megjegyezni, hogy az Orbico Hungary Kft. a Shell hivatalos kenőanyag-kereskedője, így az Orbico-tól vásárolt minden kenőanyag biztos, hogy a hivatalos, eredeti forrásból származik.”, mondta Tamás Tamás.