Serényi Zsolt: A tetovált séf – Grill és barbecue télen-nyáron

Layout 1Akármilyen rohanó tempóban élünk is, a szabadban készített étel valószínűleg ősi emlékeket ébreszt bennünk azokról az időkről, amikor még sokkal közelebbi viszonyban voltunk a természettel. Aligha létezik finomabb, mint a rácson, nyárson és egyéb alkalmatosságokon sütött étel, amelyet biztos, hogy nem magányosan, hanem kellemes társaságban fogyasztunk el egy-egy meleg nyári estén.

Serényi Zsolt, a tetovált séf, aki televíziós műsoraival és népszerű internetes oldalával vált ismertté, bevallottan grill- és barbecue függő. Tőle mindent megtudhatunk a szabadtéri sütés-főzésről, és közel 500 receptjét magunk is kipróbálhatjuk. Ráadásul az is kiderül, mi a különbség a grillezés és a barbecue között!

A könyv rövid bevezetőjéből megtudhatjuk, milyen típusú grillezésre alkalmas berendezések között válogathatunk, és melyek a legfontosabb eszközök, melyekre szükségük lesz. A rövid felkészítés után kezdőknek szóló könnyű recepteket találunk, de a könyv végére eljutunk a kerti partikig, és az igazi nehézbombázókig (mint pl. a császárhús, vagy a marhaoldalas grillezése), és még a desszertkészítéssel is megpróbálkozhatunk.

 

A könyvet Busák Attila fotói teszik még ínycsiklandóbbá.