„Segíteni nem divat, hanem életforma!”

Stratégiai megállapodást írt alá a közép-európai divatnapok sajtótájékoztatóján

a Design Terminál és az Ökumenikus Segélyszervezet

 

Talán a címben szereplő mondat adja vissza legjobban a Design Terminál és az Ökumenikus Segélyszervezet közép-európai divatnapokhoz (Central European Fahion Days – CEFD) kapcsolódó jótékonysági akciójának üzenetét, melynek angol jelmondata így szól: „Giving never goes out of fashion!”

A jótékonysági akció keretében a nagyszabású rendezvény minden fizető látogatója egyben az adományozás örömét is megtapasztalhatja, mivel a CEFD-et szervező Design Terminál a teljes jegybevétellel az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló gyermekekért végzett munkáját támogatja. A jegybevételek mellett a CEFD előestéjén tartott VIP fogadáson a partnerek és meghívottak is csatlakozhatnak az összefogáshoz egy jótékonysági aukció keretében. Az árverésen egyedi és így felbecsülhetetlen értéket képviselő vászontáskákra lehet majd licitálni, melyeket egy kézműves foglalkozás keretében készítenek ismert dizájnerek és a Segélyszervezet egyik családsegítő intézményének támogatottjai. A jegyekből és az aukcióból befolyó adományok a Segélyszervezet átmeneti otthonaiban és gyermekjóléti intézményeiben zajló munkához járulnak hozzá. Hazánk egyik legnagyobb karitatív szervezetének intézményeiben évente 1000 gyermek kap esélyt a szegénység okozta hátrányok leküzdésére egyéni és közösségi foglalkozásokon keresztül. Ezzel a munkával a divatnapok látogatói közelebbről is megismerkedhetnek a Segélyszervezet Millenárison felállított standjánál, ahol lehetőség lesz az aukcióra készült egyedi vászontáskákból készült kiállítás megtekintésére és önkéntesregisztrációra is.

A jótékonysági akciót kezdeményező Design Terminál maga is példát mutat, hogyan lehet a segítségnyújtást szervesen integrálni egy szervezet működésébe. Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál stratégiai igazgatója és Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója egy két éves együttműködést rögzítő szerződés megkötését jelentette be a divatnapok sajtótájékoztatóján. Böszörményi-Nagy Gergely elmondta: a két éves együttműködés keretében a Design Terminál számos alkalommal ad majd otthont a Segélyszervezet akcióinak sajtótájékoztatóinak és önkéntes képzéseinek. Terveznek közös akciókat, illetve a Design Terminál munkatársai maguk is rendszeresen fognak önkéntes munkát végezni a Segélyszervezet intézményeiben, segélyprogramjaiban.

Lehel László a sajtótájékoztatón kiemelte: „Nagyon fontos üzenetet hordoz ez az együttműködés. A legszegényebbek segítésének, az adományozásnak, az önkéntességnek nem csak ünnepekhez kötődően lehet és van helye, de ott kell lennie a mindennapjainkban is, akár a látszólag távolinak tűnő területeken is… Ehhez persze kell némi kreativitás, és ebben mutat most sokaknak – reménység szerint – inspiráló példát a Design Terminál.” 

                              

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*