Schmidt Racing: valóra váló álmok

Magyar csapattal bővül a Supersport világbajnokság mezőnye

Magyar csapattal bővül a Supersport világbajnokság mezőnye

A magyar gyorsasági motorsport legújabb csapata, a Balogh Róbert menedzser vezetésével megalakult Schmidt Racing hatalmas fába vágja a fejszéjét. Az Alpok-Adria Bajnokságot kettős győzelemmel kezdő gárda két élversenyzője, a tavalyi esztendő legeredményesebb magyar motorosa, Chrobák János, valamint a korábbi Európa-bajnoki ezüstérmes Juhász Dávid immáron biztosan lehetőséget kap a Supersport világbajnokságon. A csapat ugyanis a június 21-i, Misanóban rendezendő futamon csatlakozik a vb-mezőnyhöz.

Már tavaly nagy tervekkel tért vissza a magyar motorsportba a korábban Németh Balázzsal a Supersport világbajnokságig eljutó Balogh Róbert, aki idén az újonnan megalakított csapatával, a Schmidt Racinggel ismételten a csúcsokat ostromolhatja. Ugyanis eldőlt, hogy az idei szezonban több futamgyőzelemmel debütáló gárda június 21-én, a misanói versenyen két pilótával – Chrobák János (Paksi AMSE) és Juhász Dávid – bemutatkozhat a Supersport világbajnokság mezőnyében. A tervek nagyszabásúak, és a versenyzők abban bíznak, hogy az év végéig feliratkoznak majd a pontszerzők közé.

Balogh Róbert csapatmenedzser: „Kedd reggel kaptuk az örömteli hírt, miszerint csapatunk, a Schmidt Racing nevezését elfogadta a Dorna, így csatlakozhatunk a misanói futamtól a Supersport világbajnokság mezőnyéhez. Eddig minden a terv szerint halad az előre kitűzött terveinket illetően, hiszen Jani és Dávid maximális pontszámmal vezeti az Alpok-Adria Bajnokságot a saját kategóriájában, és abban bízom, hogy a tehetségüket, a tudásukat képesek lesznek a rendkívül erős vb-mezőnyben is bizonyítani. De jó kimondani, hogy Misanóban ott leszünk a rajtrácson.”

2015-schmidtracing-vb-bejelentés-chrobák jános

Chrobák János motorversenyző: „Noha pár évvel ezelőtt egy futam erejéig már belekóstolhattam a világbajnokság légkörébe, ám az álmaim igazán most válnak majd valósággá. Nagyon várom már a misanói futamot, ahol a legjobb tudásom szerint szeretnék helyt állni. A motorom alkalmas a nagy feladatokra, így azt sem tartom kizártnak, hogy az év végéig a pontszerzők közé kerüljek.”

Juhász Dávid motorversenyző: „Még mindig alig akarom elhinni, hogy sikerült… Életem első vb-futamára készülhetek, ráadásul egy új kategóriában. Mindent megteszek azért, hogy jól szerepeljek, ami az esetemben azt is jelenti egyben, hogy ebben az erős mezőnyben kvalifikálni tudom magam a futamra. Ha ott állhatok majd a rajtrácson, akkor elmondhatom, életem egyik nagy vágya teljesült.”

A Schmidt Racing versenyzői, kiegészülve a Supersportban induló Végh Noéval a hétvégén a Pannoniaringen állnak majd rajthoz az Alpok-Adria, IMRC és Magyar Bajnokság második fordulójában.

2015-schmidtracing-vb-bejelentés-juhász dávid