Sarka Katát műsorvezetőként szerződtették

Sarka_Kata_musorvezetoNem szeretné, hogy másokhoz hasonlítsák és bízik benne, hogy a nézők elnézőek lesznek vele a kezdeti időszakban. Sarka Kata június 20-ától vezeti a LifeNetwork TV Ez Zsír! című műsorát, ahol egészséges életmóddal kapcsolatos témákról beszélget majd vendégeivel. A felkészülési időszakban szakmabeliektől igyekezett trükköket ellesni: Friderikusz Sándortól már kapott is pár hasznos tanácsot, férjével, Hajdú Péterrel viszont annyira különbözően látják a feladatot, hogy a közös felkészülés heves vitába fordult.

 

Sarka Kata társműsorvezetőként már többször szerepelt képernyőn, de mára eljött a saját műsor ideje is. Az elmúlt egy hónapban tréningeken vett részt, és visszanézett számos olyan műsort, amelyet egy-egy számára inspiráló személy vezetett.

„Nagyon örülök a lehetőségnek, de nem vagyok profi, és még sokat kell tanulnom. Nem szeretném, hogy a nézők más műsorvezetőkhöz hasonlítsanak, de persze vannak olyanok, akikre felnézek. Friderikusz Sándor munkásságát például mindig is nyomon követtem, de persze ahhoz nem volt bátorságom, hogy megkérjem, tanítson. Ennek ellenére, amikor megtudta, hogy mire készülök, ellátott néhány hasznos tanáccsal, így például, hogy maradjak mindig természetes, és a váratlan helyzeteket is próbáljam nyugodtan kezelni” – kezdte Sarka Kata, és hozzátette, bár nagyra becsüli férje munkásságát, soha nem tudna hozzá hasonló stílust képviselni. „Számomra az egyik legmeghatározóbb mai médiaszemélyiség a férjem. Persze én nem tudok, nem akarok és nem is tehetném meg, hogy olyan stílusban kommunikáljak, mint ő, de a tanácsait nagyra tartom. Az első perctől kezdve támogatott, sőt még abba is belement, hogy otthon gyakoroljunk. Többször láttam már, ahogy fiataloknak ad elő, és mindig nagyon türelmes volt. Velem azonban annyira kritikus, és olyannyira másképp látjuk ezt a szakmát, hogy a gyakorlás hamar vitába csapott át. Ezért úgy döntöttünk, inkább nem kísérletezünk ezzel többet” – mondta az újdonsült műsorvezető, aki szerint nagy könnyebbség lesz az, hogy a legtöbb interjúalanyát személyesen is ismeri, sőt némelyikükkel baráti kapcsolatot ápol.

Az Origo Zrt. csapata izgatottan várja Sarka Kata debütálását.

„A műsorvezetés mellett Katát a Life.hu sztárszerzői között is köszönthetjük, a jövőben heti rendszerességgel naplózza életét, gondolatait, terveit” – árulta el Pálmai L. Ákos, az Origo Zrt. tartalmainak főszerkesztője.

„A műsorvezetést meg lehet tanulni, az íráshoz azonban tehetség is kell – tette hozzá Sarka Kata. – Egyelőre úgy érzem, ez is menni fog, ráadásul olyan témákkal foglalkozom, amik érdekelnek. Igyekszem a saját életemből is meríteni. Nemrégiben például egy véletlen folytán az egyik gyerkőcre majdnem rádőlt egy közel száz kilós ajtó. Szerencsére semmi baj nem történt, de az volt életem egyik legrémesebb pillanata, egész éjszaka remegtem. Azóta is sokat gondolkodtam ezen: mennyire lehet vigyázni egy gyerekre, hogy tudhatnám a legnagyobb biztonságban?”

 

Az ismert modell ígéri, nem lesz ömlengős – véleményt mond és gondolatokat ad át úgy, mint ahogy teszi ezt személyes beszélgetései során is.