Sarka Kata és Varga Győző felelős kutyatartók

Feszült pillanatoknak volt részese Sarka Kata és Varga Győző! A két híresség vérvételre és szűrésre érkezett az orvoshoz, ám ezúttal nem őket, hanem imádott kutyusukat vizsgálta meg a szakértő. A két kutyán, Millán és Bizsun a Dunakeszi Állatkórházban végezték el szívférgesség szűrést – ez a betegség a házi állatokra halálos veszélyt jelenthet. 

 

Kutyavakkantás, feszült várakozás, vérvétel, majd a végén egy megnyugtató eredmény – így telt Sarka Kata és Varga Győző napja az állatorvosnál. A csinos anyuka és az Irigy Hónaljmirigy oszlopos tagja – mint felelős állattartók – a Dunakeszi Állatkórházba látogattak, hogy kutyájukon egy speciális szűrést végezzenek el.

 

A két kutyus közül Varga Győző 8 éves golden retrievere, Bizsu volt a bátrabb, rajta végezték el először a vizsgálatot. „Aggódtam az eredmény miatt. A szívférgességről ezelőtt még nem hallottam, az állatorvostól viszont megtudtam, hogy ezt a betegséget a szúnyogok terjesztik. Eddig csak a kullancsok ellen védekeztünk, de ezután már erre is figyelünk majd” – mondta el a mirigy. „Egy hónapja voltunk utoljára állatorvosnál Bizsuval, akkor megrándult a lába, mert kirándulás után rosszul ugrott be az autóba. Akkor is olyan jól viselte a kezelést, mint most is – tetszik neki, hogy foglalkoznak vele” – mesélte Győző.

Sarka Kata kutyája, Hajdú Milla már nem volt ennyire bátor: a 13 hónapos törpeuszkár picit félt a vizsgálóasztalon, de gazdája egy pillanatra sem tévesztette őt szem elől. „Nem izgulok annyira az eredmény miatt, mivel mindent megteszek, hogy Millát megvédjem a betegségektől” – mondta el a felelős gazdi. „A kiskutyánk kölyökkora óta a családunk tagja, gyerekként szeretjük, az ágyunk mellett a saját kis fekhelyén alszik” – mesélte Kata, és azt is elárulta, hogy a kutya szereti kihasználni, ha Péter nincs otthon, olyankor felkéredzkedik az ágyra.

A tesztek tíz perc alatt elkészültek, a gazdik pedig megnyugodhattak: egyikük kedvencénél sem mutattak ki szívférgességet. „Egy szúnyogok terjesztette féregfertőzésről van szó, amely a házi állatokra halálos veszélyt jelenthet, és sajnos egyre gyakrabban fordul elő Magyarországon is. Főleg most, a szúnyogszezon elején elengedhetetlen a megelőzés. A kutyákat spot-on készítmények rendszeres használatával védhetjük meg a csípésektől és a szívférgesség kialakulásától” – tette hozzá Dr. Lukács Zoltán, klinikus szakállatorvos.