Sargentini: a kormány bírálata fontos a demokráciában

A kormány bírálata fontos, az ellenőrzést és az egyensúlyokat biztosító szabad média pedig nélkülözhetetlen a demokráciában – jelentette ki Judith Sargentini holland zöldpárti EP-képviselő Brüsszelben, a Radikális Európai Demokraták (RED) “Stop Orbán” címmel tartott tüntetésén kedden.

    Sargentini kiemelte, minden alkalommal megdöbben, amikor egy európai miniszterelnök összekeveri az országot a pártjával, az embereket a kormányával.
    ” Végtelenül veszélyes összetéveszteni egy kormányt, vagy egy politikai pártot az állammal, vagy annak polgáraival. Úgy gondolom, éppen ez történik a magyarországi viták során” – fogalmazott.
    Az eseményen Sargentini mellett hat magyar ellenzéki politikus, Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője, Molnár Csaba, a DK EP-képviselője, Mester Barnabás, a RED mozgalom egyik alapítója, Németh Balázs, a Momentum képviselője, Kendernay János, az LMP képviselője mondott beszédet, Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselőjének beszédét kollégája, Papp Roland olvasta fel.

Forrás:MTI