Sam Smith összetört szívének köszönheti díjait

Zenetörténelmet írt Sam Smith, aki a Grammy-díjátadón és a Class40 slágerlistán is tarolt. A szemtelenül fiatal, tehetséges énekes hat Grammy jelöléséből négyet váltott szoborra: az év legjobb dalának, legjobb felvételének, legjobb pop albumának és legjobb új előadójának járó díjat is bezsebelte. A magányos srácként elhíresült brit szupersztár hazánkban is óriási népszerűségnek örvend, egyszerre két dallal is szerepel a leghallgatottabb rádió slágerlistáján.

 

Sam Smith mindent vitt!Karrierje egyik legsikeresebb hetét zárta az alig 22 éves énekes, aki egyszerre 4 Grammy-díjat vihetett haza és egyszerre két dallal is szerepel a Class40 slágerlistán. A brit tehetség csillaga meredeken ível felfelé, a Stay With Me-vel a Grammy-díjátadók történetében egyedülálló módon, a legjobb dalnak és a legjobb felvételnek járó díjat is megkapta.

Sam Smith az arany gramofon átvételekor szinte a könnyekig meghatódva nyilatkozott: „Szeretnék köszönetet mondani annak a férfinak, aki összetörte a szívemet. Ez a lemez róla szól, neki köszönhetem a négy Grammy díjamat.”  – mondta a fiatal énekes, aki  itthon is hatalmas népszerűségnek örvend: Restart és Like I Can című dala egyszerre szerepel a Class40 slágerlistán.

A szupersztár a rádió műsorvezetőinek szívébe is belopta magát. „Már az első percben megfogott, minden dalát imádom, de nem csak én vagyok ezzel így: amellett, hogy a Class40 lista egyik nagy kedvence, a hallgatók is rendszeresen kérik tőlem a Kívánságműsorban.” – mesélte Abaházi Csaba. „ Különösen szimpatikus, hogy 22 éves, de a korához képest meglepően érett, őszinte és határozott. Óriási dolog, hogy ilyen fiatalon megkapta a zenei szakma egyik legnagyobb elismerését, szívből gratulálok neki.” – tette hozzá a műsorvezető.

.

A Grammy-díjátadón más Class FM-es kedvencek is taroltak, mint például Beyoncé, Pharell Williams, vagy éppen Eminem, akiknek dalai nap mint nap felcsendülnek a piacvezető rádió hullámhosszán.