Sajnos nem alakult jól Michelisznek a szlovákiai időmérő első szakasza

Michelisz Norbert a Zengő Motorsport pilótája a 13. helyről rajtol a Slovakiaringen megrendezésre kerülő FIA WTCC mind a két futamán.

Q1

Sajnos nem alakult jól Michelisznek a szlovákiai időmérő első szakasza. A 60 kg plusz súlyt cipelő Honda Civic nem bírta a tempót az ellenfeleivel. Mivel Norbi négy tizeddel maradt le a marokkói Bennani mögött a 13 hely csupán arra elég, hogy mind a két futamon ebből a rajtkockából induljon.

A szenvedő Hondák közül egyedül az olasz Gabrielle Tarquini jutott tovább az időmérő második szakaszába, a kilencedik helyen. A portugál Tiago Moteiro a 17. hetedik lett, a Honda Civic-kel most bemutatkozó újonc argentin Girolami pedig az utolsó.

Q2.

Az első futamon a francia Yvan Muller indulhat a pole pozícióból, mellőle pedig az argentin López.

Mivel a LADA Vestával versenyző holland Jaap Van Lagen a 10. helyen végzett, ezért a második futamon az első helyről indulhat, és a mellette lévő rajtkockába állhat be Tarquini a Hondával.

Q3

Az időmérő harmadik szakaszába meglepetésre bejutott két LADA Vesta, az egyiket az újoncnak számító Nicky Catsburg vezette, a másikat a korábbi világbajnok, angol, Rob Huff. Mellettük talán már természetesnek mondható, hogy a Citroenek is ott voltak: Loeb, López, Muller vezette versenyautókkal.

A végeredmény: Muller, López, Loeb, Huff, Catsburg

Michelisz Norbert nyilatkozata:

Az alábbi linken elérhető exkluzív videóban, a MOL-csoport főtámogatásával versenyző Zengő Motorsport pilótájával, Michelisz Norbival közösen nézhetünk szembe a szlovák versenypálya izgalmas kanyarkombinációival. A WTCC magyar versenyzőjének kommentálásával a sofőr nézőpontjából élhetjük át, milyen érzés is a Slovakiaring pályáján 240 km/órás sebességgel száguldani.

Holnapi program:

10:00 – Aláírásosztás a főkapunál

12:20 – pit lane open/első futam

13:30 – Start refuel…