SAG Awards: Viola Davis beszéde és hófehér Max Mara ruhája is emlékezetes marad

Viola Davis SAG AwardsA Golden Globe után újabb rangos díjátadót tartottak Hollywoodban. A színészek szakszervezete a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? című sorozat főszerepéért Viola Davist díjazta, drámasorozat kategóriában az ővé volt a legjobb női alakítás.  Az elismerést Davis egy nem mindennapi beszéddel köszönte meg.

A színészek szakszervezete által létrehozott SAG-díjátadón (Screen Actors Guild Awards) a színészi és kaszkadőri teljesítményeket értékelik. A gálán Julia Roberts, Keira Knightley, Edward Norton és Jennifer Aniston is a díjazottak között szerepelt. A legjobb női alakításért járó szobrot drámasorozat kategóriában Viola Davis kapta meg a „Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?” című produkcióban nyújtott átütő alakításáért.

A színésznő megköszönte a díjat, majd kiemelte, hogy nagyon hálás a sorozat készítőinek, akik nem féltek attól, hogy kiálljanak „Hollywood sokszínűsége” mellett. „Köszönöm Shonda Rhimes, Betsy Beers és Peter Nowalk bátorságát! Köszönöm nekik, hogy a karizmatikus, szexi Annalise Keating professzor szerepére egy 49 éves, “klasszikus szépségű” afro-amerikai színésznőt választottak.”

A “klasszikus szépség” kifejezéssel a kétszeres Oscar-jelölt színésznő a New York Times egyik kritikusának üzent, aki “nem egy klasszikus szépség”-nek titulálta. Davist egész Hollywood kemény és határozott színésznőként ismeri, aki azért küzd, hogy a fekete nők elfogadják magukat olyannak, amilyenek. Így nem meglepő, hogy a művésznő nem hagyta ki a díjátadó lehetőségét, és a fenti finom utalással válaszolt az őt ért kritikára.

A díjátadón Davis egy hófehér Max Mara ruhát, Stuart Weizman cipőt, Sidney Molepo táskát és Van Cleef & Arpels ékszereket viselt. Idén már nem először láthattuk a színésznőt tündökölni a vörös szőnyegen. A Golden Globe gálán egy gyönyörű Donna Karan estélyit vislet, a People’s Choise díjátadóra – ahol szintén elismértek a sorozatban nyújtott alakítását – pedig egy izgalmas hátmegoldású, rózsaszín Escada ruhát választott.

Műsoron: Az év végi szünet után az AXN csatornán februártól a hetedik résszel folytatódik a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? első évada. A sorozatot hétfő esténként 21.00-tól láthatják a nézők.