Rozbora András: mindent megtettünk

kajak

Riói színekben pompázó hajjal indul útnak Rozbora András a szerdán kezdődő paralimpára. A magyar parakajakos rengeteg munkát végzett el az elmúlt hónapokban Dunavarsányban, így a pontszerző hely megszerzését sem tartja kizártnak.
– Délelőtt Dunavarsányban, délben klubjában, a Honvédban tréningezett. A hírek szerint rendkívül sokat tett bele a paralimpiai felkészülésébe.

– A hétvégén pont arról beszéltünk az edzőmmel, Pruzsina Istvánnal, hogy ennél többet nem is tudtunk volna már hozzárakni. A felkészülésem maximálisan jól sikerült, köszönhetően a szövetség és a paralimpiai bizottság támogatásának. És külön öröm számomra, hogy az ép versenyzőktől annyi figyelmet és támogatást kaptunk az elmúlt hónapok során. Én együtt edzhettem a győri kenus lányokkal, Dunavarsányban Németh Szabolcs korábbi kenus is segítette a munkámat, sok-sok apró gesztus vitt tovább minket az úton, amiről talán nem is gondolják az emberek, hogy mennyit jelent. A dunavarsányiaktól kaptam egy plüsst, amelyre szalagok vannak aggatva jókívánságokkal. Természetesen ez is utazik velem Rióba.

– Weisz Róbert, a szakág vezetője korábban azt mondta: másodpercekben mérhető az előrelépésük.

– A felkészülésem első hét hónapjában azt éreztem, hogy én nem vagyok alkalmas arra, amire készülök. Nem éreztem, hogy jó úton haladok. A nyolcadik hónapra azonban beérett a munkánk gyümölcse, tényleg érezhető a fejlődés és bízom benne, hogy sikerül majd a legjobb hat között, azaz pontszerzőként zárnom Rióban. Az edzőmnek és a sportpszichológusomnak, Nagy Sándornak köszönhetően testileg és szellemileg is készen állok a rajtra. És rengeteget jelent nekem, hogy a sportág első paralimpiáján én is indulhatok. Ez nagyon ösztönző.

– Az érzéseit a közösségi oldalán is posztolni szokta. Ahogyan azt a fotót is, ami a hajáról készült. Jó a színválasztás.

Minden világversenyemre festett hajjal érkezem, hol szőke, hol piros vagyok. Most megadtam a módját a paralimpiának. Szerettem volna megmutatni a sokszínűségemet és azt az örömöt és izgatottságot, ami bennem van az indulásnak köszönhetően. Ez most jól tükröződik a hajamon is.