Routes Europe Budapesten

 Rekord számú résztvevő várható a négy nap múlva Budapesten kezdődő 8. Routes Europekonferencián. Az esemény házigazdája a Budapest Airport, amely a Magyar Turizmus Zrt.-vel karöltve május 12-14 között a SYMA Rendezvényközpontban, Magyarország legújabb és legmodernebb multifunkcionális létesítményében rendezi meg az eseményt, amelyre több mint 115 légitársaság több mint 275képviselőjét várják Európából, illetve a világ minden tájáról.A tavaly az észt fővárosban, Tallinban megtartott tanácskozás óta a légitársasági küldöttek száma több mint 60százalékkal nőtt, melynek eredményeképpen a Routes Europe 2013 minden idők legnagyobb európai járatfejlesztési eseménye lesz.

A konferencián a régió összes fapados légitársasága (Ryanair, easyJet, Norwegian, Wizz Air, Germanwings, Vueling, Volotea ésTransavia) képviselteti magát. Hozzájuk a hagyományos légitársaságok közül a Routes Europe történetében valaha látott legnépesebb tábor csatlakozik  (Lufthansa, British Airways, Iberia, Air France, Swiss, Austrian Airlines, SAS, Czech Airlines ésAlitalia).

Az öreg kontinens határait átlépve itt lesz mind a négy nagy közel-keleti légitársaság(Etihad, Emirates, Qatar Airways ésOman Air), továbbá azAmerican Airlines, az Air Transat és aChina Southernis.Számos légitársaság magas rangú küldöttséggel érkezik; a Wizz Air, a Nasair, a SkyWork Airlines és az Aer Arannesetében a delegációt maga a vezérigazgató vezeti.Az esemény keretében hét légitársaság, aLufthansa, a Germanwings, az easyJet, a HOP!/Air France, az Air Nostrum, a SkyWork és a Darwin Airlinevezetőhálózat-tervezője tart majd bemutatkozó előadást (Route Exchange Airline Briefings), melyek lehetőséget biztosítanaka repülőterek képviselőinek,hogy megismerjék az adott légitársaságokat, illetve, hogy első kézből tájékozódjanak a lehetséges járatindítások kapcsán igényelt információkról.

A konferencia keretében lebonyolított számos közvetlen találkozón kívül az esemény nyitányaként, május 12-én egy úgynevezett Stratégiai Csúcstalálkozóra (Strategy Summit) is sor kerül, ahol az iparág vezető szakértői moderátor vezetette beszélgetéseket folytatnak a régiót érintő legfontosabb légiközlekedési és járatfejlesztési kérdésekről. A témák között szerepel például az EU-s károsanyag-kibocsátás kereskedelmi rendszer befagyasztásának az Amerikából és Kínából érkező forgalomra gyakorolt hatása, a légitársasági konszolidáció, fúziók és szövetségek, illetve a fapados modell jövője. A csúcstalálkozón felszólal

 Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója, illetve „Ciprus – a következő lépések” címmel országa terveiről előadást tart Yiorgos Lakkotrypis, a kereskedelemért, az iparért és a turizmusért felelős ciprusi miniszter.

„Évről évre egyre többen vesznek részt a Routes Europe konferencián, de a növekedés üteme még a mi elvárásainkat is meghaladta,” –nyilatkozta

 David Stroud, a Routes alelnöke. „Nagyon örülünk, hogy ismét rekord számú résztvevőt köszönthetünk az eseményen. Az a tény, hogy magas rangú küldöttekről van szó, azt mutatja, hogy a Routes Europea régió vezető járatfejlesztési eseménye, ami évekre előre meghatározza a kontinens légiközlekedésének jövőjét,” –tette hozzá.

„A Budapest Airport számára nagy öröm és megtiszteltetés, hogy a Routes Europe konferencia résztvevőit ebben a csodálatos városban köszöntheti,” –mondta

 Jost Lammers, aBudapest Airport vezérigazgatója. „Ez egy kiváló alkalom, hogy meglévő és leendő légitársasági partnereinknek bemutassuk a magyar piacban rejlő hatalmas járatfejlesztési lehetőségeket.Kollégáimmal együtt készen állunk a küldöttekkel tartandó megbeszélésekre, illetve, hogy a konferencia során megismertessük velük Budapest páratlan szépségét. Elutazásukkor pedig szeretnénk kiváló utazási élményt biztosítani, melynek eredményeképpen reméljük, sikerül meggyőzni őket, hogy Budapestet, illetve Magyarországot tegyék járathálózatuk részévé,” –tette hozzá.

„Sokrétű tevékenységet folytatunkannak érdekében, hogy a folyamatosan változó igényeknek meg tudjunk felelni és a célpiacokon keressük az új lehetőségeket,” –hangsúlyozta

 Horváth Gergely

Horváth Gergely,a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese. „Az arab, az orosz és a kínai piacon eddig is jelen voltunk, de most más keleti fejlődő országok turisztikai potenciálját is felmérjük. A Magyarországra irányuló légiforgalom ösztönzése érdekében javítani kell hazánk légi összeköttetéseit az új, feltörekvő piacokkal.A Magyar Turizmus Zrt. és a Budapest Airport Zrt. közös rendezésében a fővárosban megtartott Routes Europekonferencia páratlan lehetőség, hogy a légitársaságok és repülőterek több mint 1000 döntéshozója előtt felcsillantsuk Budapest, illetve Magyarország szépségét, és hozzájáruljunk minél több új járat megnyitásához,”–tette hozzá.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*