Romániában kezdi az évet a Hideg-Kerék duó

Akárcsak tavaly, idén is Romániában kezdi az újévet Hideg Krisztián és Kerék István. A duó egy igazi havas futamon, a 10. Covasna Winter Rallyn áll rajthoz. Az egyméteres hófalak már állnak, a szöges gumik már összepakolva, az új R4-es Mitsubishi pedig felkészülve várja az első éles bevetését. Hidegék célja nem más, mint hogy 2016 után újra győzelemmel térhessenek haza.

 

HIDEG RALLY TEAM – 10. Covasna Winter Rally Hideg Krisztián – Kerék István, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

HIDEG RALLY TEAM – 10. Covasna Winter Rally
Hideg Krisztián – Kerék István, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

Hideg Krisztián: A 2017-es rallyszezont is Romániában, a Covasna Winter Rallyn kezdjük. Azt vallom, hogy aki már egyszer részt vett ezen a futamon, az újra és újra vissza fog térni ide. Igaz, több mint 1.000 kilométerre van tőlünk a helyszín, de abszolút megéri az utazást. Ár-érték arányban az egyik legjobb versenyt rendezik meg itt, változatos nyomvonalú pályákon, korlátlan tesztelési lehetőséggel, ahol ráadásul szöges gumikat is használhatunk, és a vendéglátóink is mindig nagy szeretettel várnak bennünket.

Ahogy hallottuk, odakint csodálatos rallys idő van odakint: amerre a szem ellát, csak a fehérséget látja az ember, egyméteres hófalak övezik a pályákat, és még várható havazás a hétvégéig, illetve a verseny idejére is. Ezért jobban is izgulok most az utazás, mint sem a verseny miatt, hogy időben odaérjünk. Csütörtök-pénteken a tréning, szombat-vasárnap pedig a verseny alkotja a programot.

Összesen 10 gyors, 6-7 féle pályával szerepel a kiírásban, és csak bizonyos pályarészek fognak ismétlődni, teljes egészében ugyanazok nem. Pont ezért mondtam azt is tavaly, hogy hiába mentem már több versenyen is külföldön – köztük EB futamokon is –, nehézségét tekintve a Covasna Winter Rally a TOP5-ben kapott helyet nálam. Pistinek azért most könnyebb dolga lesz, mert a verseny szinte méterre ugyanaz lesz, mint tavaly, így csak le kell tisztázni az itinert. Bízunk benne, hogy sokkal élvezetesebb is lesz így a futam nekünk, hiszen kevesebb munkát kell belefektetnünk a pályák feldolgozásába, s tényleg csak a menetelésre kell koncentrálnunk.

Új autóval állunk ez úttal rajthoz, egy R4-es Mitsubishi Lancer Evo IX-essel. Most fogjuk majd csak igazán kipróbálni, mert még nem mentünk vele. Az éles bevetés előtt tervezünk még egy komolyabb tesztet, hogy lássuk, tényleg annyira jó eredményeket tudunk-e autózni az új technikával, mint amiket az előzetes mérnöki adatok mutatnak.

 

 

 

 

 

Picit nagyobb teher nehezedik majd a csapatunkra, hiszen most két autóval fogja képviseltetni magát a Hideg Rally Team a hétvégén. Rajtunk kívül Várkonyi Szabolcsék állnak rajthoz, az ő versenyzésüket is segítjük majd.

A futamnak nincs tétje, kvázi ugyanolyan buliverseny, mint a Mikulás Rally itthon, csak hóban. Tavaly sikerült nyernünk, idén pedig megpróbáljuk megvédeni ezt a „címünket”. Más célunk nem is lehet…