Rizmayer Gábor a dobogó közelében végezne a Lausitzringen

 Az előttünk álló hétvégén, a Lausitzringen rendezik az egyik legrangosabb gyorsasági-motoros széria, az IDM Superbike Nemzetközi Német Bajnokság idei utolsó, nyolcadik futamát, melynek Superstock géposztályában magyar versenyzőért is szoríthatunk majd, a Weber-Diener Racing Kawasaki ZX-10-esét terelgető Rizmayer Gábor személyében.

Rizi korábban három éven át versenyzett az IDM Superbike sorozatban, ahol legjobb év végi helyezése a 2009-ben megszerzett 4. hely volt. A sokszoros magyar bajnok versenyző két futamgyőzelemmel is büszkélkedhet korábbról ebből a németek mellett sok ausztrál, amerikai és egyéb nációjú tehetséget is felvonultató sorozatból.

Az idehaza a H-Moto Team színeit erősítő motorosnak hároméves távolléte után ez lesz a második versenye az IDM-ben, hiszen három héttel ezelőtt, a hockenheimi fordulón már elindult a svájci-német istálló Kawasakijával. Akkor nem volt szerencséje, hiszen a szabadedzéseken a reméltnél kevesebb időt tudott száraz pályán a motoron tölteni az eső miatt, a futamokon pedig technikai problémák hátráltatták. Az első futamot kuplunghiba miatt volt kénytelen feladni, a második verseny végén pedig kifogyott a benzin motorjából, amit így is célba imádkozott valahogy a bravúros 5. helyen.

Rizi az előzmények ismeretében most egy dologra vágyik igazán: egy problémamentes hétvégére, ami megmutatná, mi a valós helye jelenleg ebben a nagyon erős nemzetközi mezőnyben. Bízik benne, hogy ez ott lesz valahol a Superstock kategória dobogójának közvetlen közelében – remélhetőleg rajta!

Rizmayer Gábor:-„Sokat léptünk előre Hockenheimben, és remélem, hogy most még jobban megy majd a versenyzés. A visszarázódás szerintem megtörtént. Ha nem lesznek gondjaink és ki tudjuk használni az edzéseket úgy, hogy sem technikai gond, sem az időjárás nem hátráltat minket, akkor remélem, sokkal közelebb leszünk az élmezőnyhöz. A csapat elégedett volt a hockenheimi teljesítményemmel. Látták a sok apró gondot, és mindent megtesznek, hogy most ne forduljon elő hasonló. A Lausitzringet jól ismerem a korábbi évekből, többször is mentem már ezen a pályán, sőt, dobogón is álltam már itt. Remélem, hogy most is sikerül közel kerülni a Superstock dobogóhoz.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*