Ricsi: őszi forma télen is

Rapport Richárd folytatta őszi menetelését az elmúlt hétvégén: a Felix Promotion menedzserirodával együttműködő sakkozó két remek győzelemmel és egy remivel debütált új csapatában, a Maria Saalban az osztrák Bundesligában.

Ricsi teljesítményére úgy tűnik, nincsenek különösebb befolyással az évszakok: a legfiatalabb nagymester egész ősszel parádés formát mutatott, de a tél beköszöntével is nagyon magabiztos, látványos győzelmeket aratott az osztrák csapatbajnokság nyitóhétvégéjén. A 17 éves sakkozó három nagymesterrel ült asztalhoz, kettejüket legyőzte, a harmadik partiban pedig döntetlent ért el.

„Pénteken azt a lengyel Antoniewskit győzte le könnyedén, szép játékkal feketével, akit előtte még sosem tudott megverni” – árulta el nekünk a részleteket Ricsi szakmai menedzsere, dr. Flumbort András. “Szombaton egy szlovén nagymestert győzött le a dán Larsen nagymesterről elnevezett változatban. Vasárnap ellenfele kihasználta, hogy fehérrel van, mindenáron döntetlenre törekedett, ezt sikerült is elérnie.

Flumbort szerint egyértelműen látszik, hogy Ricsi egyre jobb formába lendült a januári, Wijk aan Zee-i szuperviadal előtt. „Pozitív, hogy az osztrák és a német Bundesligában szereplő mezőnyt már nagyon magabiztos, mi több látványos játékkal veri. Egyre feljebb lép: ezúttal négy Élő-pontot szerzett, vagyis a januári ranglistán már 2690-2691-gyel fog állni, ezzel megy a hollandiai viadalra.“Új csapata nagyon elégedett volt Ricsi teljesítményével, és elmondták, hogy már az Osztrák Bajnokság is van annyira profi, hogy törekednek csak olyan játékosokat igazolni, akik a lehető legtöbbet megtesznek azért, hogy a maximumot kihozzák magukból, szerencsére eredményesség és küzdőszellem terén Ricsinek nincs mire panaszkodnia”.

Ricsi már csak egy versenyen ül asztalhoz a várva várt torna előtt: december 13-15 között Varsóban a Rapid, illetve Blitz Európa-bajnokság vár rá.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*