Rétságon sem teltek be Szőke Ákossal

Nagyatád után Rétságon vendégszerepelt az Országos Gymkhana Bajnokság állandó résztvevője, Szőke Ákos. A váci pilóta ez úttal a május 16-ai, III. Extrém Nap keretein belül koptatta az aszfaltot és füstölte a gumikat a BMW E30-ról. A nézői ováció most sem maradt el az autózása után….

Szőke Ákos – BMW E30 III. Extrém Nap, Rétság, 2015. május 16.

Szőke Ákos – BMW E30
III. Extrém Nap, Rétság, 2015. május 16.

Szőke Ákos: Többször dolgoztam már együtt a rétsági stunt rider versenyzőkkel, Jobbágyi Péterrel és Balla Balázzsal, akikkel idén januárban egy videoklip forgatást is tartottunk. A közös munka gyümölcse pedig nagy sikert aratott az autó-motorsport szerelmesei körében. (A videó a Youtube-n elérhető, a következő linkkel: https://www.youtube.com/watch?v=gkT9zc2Jl0w – a szerk.) Peti és Balázs meghívására idén második alkalommal vendégszerepeltem a Rétsági Extrém Napon.

Ahogy tavaly, most is nagyon jól éreztük magunkat a rendezvényen. Nagyon sok színes és érdekes program várta a családokat, baráti társaságokat, és az égiek is velünk voltunk, hiszen egész nap kellemes idő volt. Rengeteg néző látogatott ki a helyszínre, hatalmas élmény és öröm volt előttük autózni. Külön meglepetést okozott számomra a csapatom, élén a menyasszonyommal, Zitával, ugyanis egy kisebb születésnapi bulit szerveztek nekem a pályára. Ez úton is nagyon köszönöm nekik!

Vesztünkre nem tartott sokáig a közönség szórakoztatása, ugyanis a BMW egyik lengőkara eltörött, ami a lengéscsillapítóban, a rugóban és a féltengelyben is kárt okozott. A show nekünk akkor sajnos ott véget ért, a kocsit már nem tudtuk visszaállítani a pályára. Bízom benne azért, hogy ameddig mentünk, ki tudtuk szolgálni a közönségünket, és emlékezetes pillanatokat okoztunk számunkra. Remélem, hogy jövőre ugyanitt találkozunk!

Jobbágyi Péter: Idén harmadik alkalommal rendeztük meg a Rétsági Extrém Napot. Fantasztikus érzés, hogy egy három évvel ezelőtti ötletből milyen nagyszabású rendezvény nőtte ki magát. Többek között BMX flatland és stunt riding bemutató, dagonya fighter show színesítette a programkínálatot, valamint az Országos Extrém Enduro Bajnokság egyik fordulójának is mi biztosítottunk helyszínt május 16-án. Az extrém bemutatók mellett különböző családi programok is várták az érdeklődőket, rétsági esemény még nem mozgatott meg ennyi embert, mint ez a hétvégi rendezvény. Rengeteg munkánk volt ebben, de abszolút megérte, hiszen a versenyzők, a nézők és a partnerek felől is csak pozitív visszacsatolásokat kaptunk.

Szőke Ákos ízelítőt nyújtott nekünk a gymkhana világából, ami biztos vagyok benne, hogy meghatározó élmény marad minden néző számára. Saját magam is tapasztaltam, mikor beültem mellé, hogy milyen eszméletlenül jól és technikásan vezet, de közben mégis kimért és higgadt tud maradni. Sajnálom, hogy a technika ördöge idén beleszólt a szereplésébe, de biztos vagyok benne, hogy lesz majd még közös munkánk, ahol alkalma lesz arra, hogy megcsillogtassa tudását, tehetségét.