Rendhagyó ajándéklistákkal hívja fel a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet…

…hogy a bevásárlási lázban a rászorulókról se feledkezzünk meg!

Az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei december 21-én, advent negyedik vasárnapján a budapesti Adventi ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén elgondolkodtató bevásárló listát osztanak: a szórólapon szeretteink és barátaink mellett a rászoruló családok is helyet kaptak a megajándékozandók között. 

A bevásárlási rohamra időzített akcióval az Ökumenikus Segélyszervezet arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a karácsony előtti napokban, amikor boltokat járva azon igyekszünk, hogy szeretteinket hasznos ajándékkal lepjük meg, szánjunk egy percet a nélkülözőkre, és egy telefonhívás formájában néhányszáz forintot azokra is, akik tényleg rászorulnak adományunkra! A 1353-as adományvonal hívásával bárki 250 forinttal támogathatja a Segélyszervezet szegényekért végzett munkáját, hogy minél többek nélkülöző családnak lehessen szebb a karácsony, és könnyebbek a hétköznapok!

A hagyományosan advent első vasárnapjától december 31-ig tartó gyűjtésre idén is közösségi- és segélyakciókkal, illetve komplex kommunikációs kampánnyal hívja fel a társadalom figyelmét a Segélyszervezet. Számos helyszínen és formában lehet csatlakozni Segélyszervezet adventi adománygyűjtéshez.

  • A 1353-as adományvonalon hívásonként illetve sms-enként 250 forinttal lehet csatlakozni az összefogáshoz.

  • Aki rendelkezik bankkártyával, a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat, de természetesen továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565bankszámla számon is.

  • A segélyszervezet adománygyűjtő pontot állított föl a Szent István Bazilika előtti karácsonyi vásárban, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a látogatóktól. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a Segélyszervezet munkájával, illetve idén először bárki bekapcsolódhat az adományozóknak köszönetként adott mézeskalácsszívek készítésébe is a szeretet.éhség. sütödében. Az adománypontnál a Segélyszervezet átmeneti otthonaiban élők által készített ajándéktárgyak vásárlásával is lehet segíteni!

  • Az ország bármelyik Tesco áruházának vevői 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a Segélyszervezet munkáját. A november 17-én indult gyűjtés arca idén is Kovács Koko István, a Segélyszervezet jószolgálati nagykövete.

  • A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokbadobottvagy csekkenfelajánlott adománnyal

  • Az Andrássy úton sétálók az Opera által szervezett Diótörő Fesztivál keretében árusított forralt bor és más finomságok árával támogathatják a kitűzött célokat.

  • Önkéntesként: A Segélyszervezet idén is várja mindazok jelentkezését, akik szívesen segítik önkéntesként az adománygyűjtést. Jelentkezés: onkentes@segelyszervezet.hu

Mire gyűjt a Segélyszervezet?

A gyűjtést idén is hármas célkitűzéssel indítja el a Segélyszervezet: Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek! Évente családok tízezreinek nyújtunk kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában, átmeneti otthonainkban családok százainak biztosítunk lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez. És ami talán a legelőremutatóbb: az esélyteremtés, a valódi kitörési pontok a szegénységből. Hogy az állásukat elvesztett családfenntartókat segítsük a munkakeresésben, hogy a gyermekeknek segítsünk a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében. Egy-egy családdal a Segélyszervezet munkatársai akár éveken át foglalkoznak, annak érdekében, hogy önállóan, külső segítség nélkül boldoguljanak.

http://www.segelyszervezet.hu/hu/szeretetehseg-2014