Rekordnevezés és jubileum

December utolsó hétvégéjén hat ország versenyzői indulnak a Hungaroringen új nyomvonalon rendezendő idei Szilveszter Rallye-n

 

Hivatalosan is lezárult a nevezés az idei, 15. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n, és már most biztos, a résztvevők száma minden eddigi rekordot megdönt a december 27-29 között megrendezendő évbúcsúztató versenyen. A helyszín – Hungaroring – a hagyományos, a szakaszok nyomvonala viszont új. Füredi András, a Szilveszter Rallye szervezője elmondta, bízik abban, hogy az időjárás is kegyeibe fogadja a rendezvényt.

 

Vélhetően mindenki, aki él és mozog, valamint valami köze van az autóversenyzéshez, az december 27-től 29-ig a Hungaroringen fogja búcsúztatni az Óévet. Ugyanis idén is megrendezik a méltán népszerű Szilveszter Rallye-t, amely a 15. jubileumi verseny lesz a viadal történetében.

„És az már biztos, hogy emlékezetes lesz az ünnepi Szilveszter Rallye, hiszen rekordokban sem lesz híján. Már most több mint kétszázan neveztek, ami abszolút csúcs. A nevezés egyébként már lezárult, ám a telefonom állandóan csörög az újabb és újabb jelentkezők hívása miatt. Ám sajnos mindenkit kénytelenek vagyunk elutasítani most már, hiszen a biztonságos versenyrendezés miatt több nevezést nem tudunk befogadni” – árulta el Füredi András.

A viadal egyik főszervezője elmondta, december 27-én rendezik meg a Hungaroringen és a közvetlen környékén a hivatalos tesztet – ami a nézők számára is nyilvános lesz, míg 28-án a gépátvételeket követően kezdődhet meg a száguldás.

„Örömmel közölhetem, hogy a jubileumi, 15. Szilveszter Rallye nyomvonala a korábbiakhoz képest megújul, ugyanis régi vágyunk teljesül azzal, hogy a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum is bekerült a versenybe” – fogalmazott Füredi András.

Már most biztosra vehető, hogy a magyar élmezőny mellett – leadta a nevezését a korábbi győztes, Turán Frigyes, illetve az idei abszolút bajnok Kazár Miklós – öt ország versenyzői jelezték a részvételüket, azaz ebben beállítják a tavalyi rekordot.

„A meteorológiai előrejelzéseket egyelőre nem nézegetem, de bízom abban, hogy az időjárás kegyes lesz hozzánk, mert akkor akár nézőcsúcs is születhet az idén. Mindenesetre gondoltunk azokra is, akik nem tudnak majd kilátogatni a Hungaroringre december utolsó hétvégéjén, ők az interneten és a Rallye Rádióban élőben követhetik nyomon a verseny alakulását. Aki kilátogat a mogyoródi pályához, az a szokásoknak megfelelően ingyen tekintheti meg a versenyt, illetve ingyen parkolhat a főbejárattal szemben lévő területen, illetve a Hungaroring nagy parkolójában” – tette hozzá a főszervező.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*