Rekorddöntésre készül a Hungexpo

Saját rekordjait is megdönti a Hungexpo a 2014-re tervezett programjaival. A 2013-as kiállításoknál szélesebb választékkal, hosszabbított nyitva tartással várják látogatóikat a rendezők. A hétfőn megtartott évadindító sajtótájékoztatón  Ganczer Gábor a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója beszámolt arról, hogy a Hungexpo Zrt. 2013- as árbevétele 3 milliárd 58 millió forint volt, 300 millióval több a 2012. évinél, a 2013. évi árbevétel 64 százaléka saját szervezésű kiállításokból, 28 százaléka külsős rendezvényekből, 8 százaléka egyéb tevékenységből származott. 

Az elmúlt évben 500 ezer látogató kereste fel a vásárközpontban a rendezvényeket, a kiállítók több mint 100 ezer négyzetméter területet béreltek, ezzel sikerült megállítani a korábbi évekre jellemző csökkenést a kiállítók számát és a bérelt terület nagyságát tekintve. Idén agrár szakkiállításokkal indítanak, amelyet 2014. 01. 29-én, szerdán Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nyit meg, valamint elhangzott az is, hogy ebben az évben először rendezik meg a Sirha nemzetközi élelmiszeripari, cukrász, sütőipari és vendéglátó-ipari szakvásárt március 10-12. között, amelyet egyébként minden páratlan évben-Franciaországban tartanak.

270 kiállító 36 ezer négyzetméteren mutatkozik be január 29. és február 1. között az AgromashExpo, az AgrárgépShow keretein belül, illetve a társkiállítóként csatlakozott Magyar Kert valamint a Szőlészet és Pincészet szakvásárokon- mondta Siklósi Csaba, a Hungexpo kereskedelmi igazgatója- a korábbi évek tapasztalata az, hogy az agrárkiállításon töltik el legtöbb időt a látogatók, átlagban 6,5 órát, emiatt  az idén meghosszabbítják az AgromashExpo, AgrárgépShow és a kapcsolódó kiállítások nyitvatartási idejét, így reggel 9 óra és este 6 óra között kereshetik fel az érdeklődők vásárközpontot. Figyelnek még a párhuzamos programokra, így aki a teljes nyitva tartás alatt kint lesz, az a  teljes programkínálatot megtekintheti.

A sajtótájékoztatón jelen volt még Hernyák Aurél horgász szakértő, Kovács Gábor az Országos Magyar Vadászkamara főmunkatársa, Harsányi Zsolt a MEGFOSZ elnöke, Dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*