REKORD MENNYISÉGŰ CAMPUS HUNGARY PÁLYÁZAT A VIDÉKI FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBEN

rekord mennyiségű Campus hungary pályázat a vidéki felsőoktatási intézményekben

A Balassi Intézet 2014 októberében hetedik alkalommal hirdette meg a Campus Hungary ösztöndíjakat a konvergencia régióban (Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl és Dél-Dunántúl). A felhívásra kétszer annyi hallgató jelentkezett, mint a korábbi években. Míg az előző hat meghirdetésnél átlagban 1400 fő nyújtott be pályázatot, addig a legutóbbi, hetedik meghirdetésnél már 2800-an – 2060 hallgató és 740 felsőoktatási munkatárs – pályáztak Campus Hungary ösztöndíjra.

Komoly sikernek számít, hogy a konvergencia régiókban, ahol a tapasztalatok alapján alacsonyabb a mobilitási hajlandóság, a Campus Hungary Programnak sikerült megdupláznia a pályázók számát. A Balassi Intézet két év alatt több mint 8000 fő számára biztosított Campus Hungary ösztöndíjat a világ 90 országába. Ez az egyedüli mobilitási program Magyarországon, mellyel a világ összes országába lehet pályázni – mondta Dr. Hatos Pál, a Balassi Intézet főigazgatója.

Várhatóan 2014 decemberében ismét meghirdetik a Campus Hungary ösztöndíjakat. A hallgatók hosszú tanulmányútra is pályázhatnak féléves részképzés vagy szakmai gyakorlat keretében, valamint rövid és csoportos tanulmányútra. A felsőoktatási munkatársak rövid és hosszú tanulmányútra nyújthatnak be pályázatot.

A „Nemzeti Kiválóság Program – Campus Hungary, K+F projektekhez és képzési programokhoz kapcsolódó, nemzetközi hallgatói mobilitás személyi támogatási rendszerének fejlesztése országos program” a Balassi Intézet és a Tempus Közalapítvány közreműködésével az Új Széchenyi Terv TÁMOP 4.2.4. B/2-11/1-2012-0001 projektjének keretében 3 623 797 376 forint értékű Európai Uniós támogatással valósul meg.