Rázva, nem keverve…

A felső-stájerországi hegyekben fekvő festői Altaussee nevű tónál forgatja a Spectre című új Bond-film jeleneteit a brit titkos ügynököt negyedszer alakító Daniel Craig.

    A 24. Bond-filmen dolgozó brit sztárt vasárnap üdvözölték rajongói, amint kilépett osztrák szállodájából. A filmsztár jókedvűen tűrte, hogy a köré sereglők fényképezzék, és szelfit is készítsenek vele – számolt be róla a The Daily Mail online kiadása.
Sam Mendes, a film rendezője a keddi felvételekhez látványos motorcsónakos jelenteket készített elő a tónál a kemény hideg miatt alaposan beöltözött Craiggel. Az ausztriai forgatást a viharos szél és havazás is nehezíti. A stáb később a tiroli Söldenbe és Obertilliachba költözik, ahol akciójeleneteket rögzítenek.
A Bond-film felvételei decemberben kezdődtek Londonban. A 46 esztendős Craig az MI6-nál dolgozó Bill Tannert alakító Rory Kinnearral szerepelt a Temzén fényképezett jelenetekben: a két színész a folyón motorcsónakkal száguldozott.
A produkció stábja december 4-én a Pinewood Stúdióban fedte fel az új Bond-mozi címét és szereposztását. Az online is közvetített bejelentésből kiderült, hogy a korábban megismert szereplőkhöz – Ralph Fienneshoz (M), Naomie Harrishoz (Miss Moneypenny), Ben Whishaw-hoz (Q) – Monica Bellucci (Lucia Sciarra), Christoph Waltz (Oberhauser) és Léa Seydoux (Madeleine Swann) is csatlakozik.
A Skyfall folytatásaként születő Spectre eredeti forgatókönyve a Sony stúdió elleni észak-koreai hackertámadás nyomán egy hónapja kiszivárgott, ezért a producereknek a forgatás előtti utolsó pillanatokban teljesen át kellett íratniuk a szkriptet. A rohammunkához további forgatókönyvírókat is felvettek.
A készülő Bond-film újdonságai közé tartozik, hogy a Sony Pictures közben több millió fontos szerződést írt alá a Belvedere Vodka céggel, így a 007-es ügynök itallapjára ismét visszatérhet a Martini.
Sam Mendes még a decemberi bejelentéskor utalt arra, hogy a Spectre a Bond-mozik egy korábbi szakaszát idézi, amikor Ernst Stavro Blofeld, a SPECTRE (Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion) elnevezésű terrorszervezet főnöke volt Bond ellenfele. Ebből mindenki arra következtetett, hogy az új szereplők közül Christoph Waltz alakítja majd a főgonoszt, ám az Oscar-díjas osztrák színész a közelmúltban elárulta, hogy tévúton járnak az erre spekulálók.
Waltz arra a kérdésre, hogy ő játssza-e majd a terrorszervezet vezetőjét azt válaszolta: “Nem. A dolog sokkal érdekesebb ennél”. Az osztrák színész egyébként nem szerepel a stájerországi jelenetekben.
Craig úgy vélte, az új 007-es mozi még minden idők eddigi legsikeresebb Bond-filmjét, az 1,1 milliárd dollárt kereső Skyfallt is túlszárnyalja majd.
“Remek szereposztásunk van, és szerintem a forgatókönyv is jobb lett” – jelentette ki Craig hozzátéve, hogy az új történet a Skyfall-ból megismert részletekre építkezve halad tovább.
http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2897513/What-Spectre-cle-Filming-underway-new-James-Bond-movie-Daniel-Craig-steps-shoot-scenes-snowy-conditions-Austria.html

Forrás:MTI