Rászoruló gyermekeknek szervezett élménydélutánt az Ökumenikus Segélyszervezet

Soroksári gyermekjóléti szolgálatának támogatottjai számára szervezett élményekben gazdag programot az Ökumenikus Segélyszervezet Budapesten, az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén.

A 7-13 éves, nehéz körülmények között élő családokból érkezett gyerekek bekapcsolódhattak a mézeskalács tésztájának gyúrásába, szaggatásába, sütésébe és az elkészült sütemények csomagolásába. Az adventi vásáron felállított korcsolyapályán Vogyerák Anikóval, György-Horváth Zsuzsával és Rátonyi Krisztával, a köztelevízió ismert műsorvezetőivel korcsolyázhattak, illetve kézműves foglalkozáson különleges, egyedi mézeskalácsokat készítettek, díszítettek. A mézeskalácsok készítésében részt vett Buda Márton, a Petőfi Rádió népszerű műsorvezetője, illetve Szentgyörgyvölgyi Péter, a vásárnak helyet adó V. kerület polgármestere is.

A kirándulás végén a gyerekek ajándékcsomagot kaptak az Adventi Ünnep a Bazilikánál szervezőitől, akik ezenfelül még kürtőskaláccsal és forrócsokoládéval is megvendégelték a gyermekprogram résztvevőit.

 

A rendezvény kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A Segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni!