Rapport: rangos torna a tengerparton

Rapport Richárd (2676 Élő-pont) a spanyolországi La Coruñába utazott, ahol egy nagyon rangos, meghívásos nemzetközi tornán vesz részt. A Felix Promotion menedzserirodával együttműködő sakkozóra egy tízfordulós megmérettetés vár a kikötővárosban.

 Rapport Richárdnak négy ellenfele lesz a Xadrez Entre Faros nyolcfordulós nemzetközi versenyen. A partik három különböző helyszínen zajlanak, Ricsi minden ellenfelével kétszer ül majd asztalhoz. A magyar sakkozó a harmadik kiemelt, vagyis a középmezőnyhöz tartozik.

„Szakmailag hasonlít ez a torna a nyári, bieli versenyhez” – avatott be minket Ricsi szakmai menedzsere, dr. Flumbort András. „Picit gyengébb, viszont más stílusú játékosok vannak. Sokkal agresszívebbek, ami feküdhet Ricsinek, jobban érvényesülhet a stílusa. Sokat is készült, abszolút kiemelt versenynek tekintjük. Azt várom, hogy harcban lesz az első helyekért.”

Nem lesz egyszerű dolga a legfiatalabb magyar nagymesternek, hiszen ellenfelei között lesz a második számú kubai sakkozó Lazaro Bruzón Batista (2699), a Ricsinél csak pár évvel idősebb spanyol tehetség, Ivan Salgado Lopez (2614), a bolgár Ivan Cheparinov (2687), aki Veszelin Topalov szekundánsa volt a vb-döntőn, és a nagyon rutinos perui, Julio E Grande Zuniga (2663), aki nemrég könnyedén kiejtette Lékó Pétert a tromsöi Világkupán.

Ricsit ez alkalommal a decsi sakkműhely ikonikus arca, Papp Gyula nemzetközi nagymester segíti a verseny alatt. Sokan őt tartják a magyar Griscsuknak. Hatalmas tehetség, a két lábon járó kreativitás, egyértelműen jó hatással van Ricsire.

A verseny nyomon követhető a következő honlapon: http://www.chessfaros.com/ .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*