Rallye2 után az EB mezőnyében

Régi-új technika volánja mögül vág neki a 49. Léta-Ker Mecsek Rallynak Strider Zoltán. A Maxx Race Team versenyzője az idei szezonban a Velenczei Ádám-féle Mitsubishi Lancer Evo IX-essel gyűjtötte a pontokat a rallye2 bajnokságban, az utolsó fordulóra azonban nagy dobásra készül. Navigátorával, Koch Péterrel átülnek egy Trabant 601 S-be, és a Historic EB mezőnyében, de az OB értékelésében mérettetik meg magukat.

Maxx Race Team – 49. Léta-Ker Mecsek Rally Strider Zoltán – Koch Péter, Mitsubishi Lancer Evo IX

Maxx Race Team – 49. Léta-Ker Mecsek Rally
Strider Zoltán – Koch Péter, Mitsubishi Lancer Evo IX

Strider Zoltán: A hétvégi Mecsek Rallyn azzal az autóval fogok rajthoz állni, amivel 15 éve elkezdtem a versenyzést: egy Trabant 601 S-sel. Ezt a kocsit tavaly újra elővettük, leporoltuk, felújítottuk, és két kisebb, MARB-os verseny keretein belül meg is mutattuk a nagyérdeműnek. Ott kaptunk kedvet ahhoz, hogy komolyabb futamon is rajthoz álljunk ezzel a technikával.

Egy évet szenteltünk arra, hogy a szabályoknak megfelelően, korhűre átépítsük a kocsit, és a szezonzárón végre lehetőség nyílik arra, hogy éles küzdelmekben is kipróbáljuk. A rallye2-t így lecseréltük historicra, ráadásul rögtön az EB-re. A nevezési lista alapján nívós mezőny gyűlik össze a Mecsek Rallyra, s emellett külön öröm lesz számunkra az is, hogy míg mi a historicban, addig Velenczei Ádámék az első osztályban fognak szerepelni a Gulf és a Maxx Race Team színeiben.

Rengeteg munkánk van már most ebben a versenyben, most tapasztaltuk meg igazán, milyen komoly feladat egyben tartani az egész projektet: az autó építésétől, a szervizbusz felkészítésén keresztül, a versenyzésig. A célunk csak az, hogy sikeresen abszolváljuk a futamot, és jól érezzük magunkat Petivel ebben a kuriózumnak számító „bulijárgányban”. Bízom benne, hogy a nézőknek is sok kellemes, nosztalgikus percet tudunk majd nyújtani.

Koch Péter: Egy kicsit lelassulnak az események a Mecsek Rallyra. Az egyenesekben lesz időm nézelődni, de van kanyar bőven, így unatkozni biztosan nem fogok. Komoly kihívás lesz számunkra így is ez a verseny, hiszen nem a szokásos módon, csak 2-3-féle pályán fogunk autózni, hanem hat különböző szakaszon kell majd terelgetnünk a kis gépünket.

A felkészülést én már korábban elkezdtem azzal, hogy korábbi itinereket kértem el az ismerősöktől, és áttanulmányoztam őket. Mivel idén nem tudtunk rajthoz állni a veszprémi esésünk miatt a Baranya Kupán, a tavalyi futam alkalmával pedig nekem volt munkahelyi elfoglaltságom, ezért számomra ez lesz az első alkalom, hogy a Mecsekben versenyezhetek.

Pont ezért nagyon várom a hétvégét, különös tekintettel arra, hogy most nem is a rallye2, hanem a Historic EB mezőnyében fogunk szerepelni. A cél az lenne, hogy az elsőtől az utolsóig teljesítsük a kijelölt szakaszokat, és élvezzük a Trabant nyújtotta rallyélményt. Biztos rengeteg izgalmat fog tartogatni számunkra!