Rajtuk nevettünk tavaly: kockák és britek

A geekek és az elborult poénok taroltak 2013-ban a Comedy Centralon

 

Akár sírva, akár örömünkben, de nevetni nagyon tudunk. Az ország egyetlen humorcsatornája összesítette a tavalyi eredményeket, amelyekből kiderül, milyen típusú humorra buktak 2013-ban a magyarok. Egy totális lúzer mindennapjai és a világszerte nevetéscunamit kiváltó animációs sorozatok vezetik a toplistát. Lássuk hát, milyen a híres magyar humorérzék!

Az amerikai minta itthon is megvetette lábát: ahogy szülőhazájában, úgy a vígjátéksorozatok között itthon is abszolút kedvenc az Agymenők. A sorozat sikerét jól mutatja, hogy bár csak októberben debütált, három hónap alatt a 18-49-es korosztályban már majdnem egymillióan kóstoltak bele a geek humor legjavába. Az Agymenők néhány zseniális elme vergődését mutatja be: négy srác, akik a fizikában verhetetlenek, azonban ha csajozásról van szó, egyből megáll a tudományuk. Következő a sorban a Hogy ne éld az életed, ami áprilisi indulása óta töretlen népszerűségnek örvend. Az elmúlt időszakban pedig mindig a csatorna öt legnézettebb sorozata között szerepelt. A magyar nézők a jelek szerint szívesen okulnak egy brit fiatalember életvezetési tanácsaiból: megmutatja nekünk, hogy ne viselkedjünk egy randevún, mit ne csináljunk a munkahelyen, valamint hogyan járunk, ha csontrészegre isszuk magunkat.

 

A Family Guy is ott van a topon. Magyarország legnépszerűbb felnőtteknek szóló animációs sorozata elegáns helyet foglal el a csatorna éves listáján. A Griffin család agyament történeteivel, amelyekben Jézus egy olcsó bűvész, a kisbaba Stewie pedig folyton időutazik és világuralomra tör, minden negyedik hazai tévéző találkozott már. Egyértelmű tehát, hogy a magyar nézőknek nagyon bejön az elvont humor. A jól bejáratott viccek vízére evezve nem hiányozhat a sorból a Jim szerint a világ és az Életem értelmei, vagyis az a két családi sorozat, amelyek a Comedy Central zászlóshajói és jelentős nézettséget produkálnak. A Jim szerint a világ tavaly több hónapban is a legnézettebb sorozat volt a humorcsatornán – a felmérések szerint minden ötödik hazai tévénéző találkozott már James Belushi humorával.

 

Ami a filmeket illeti: az egész éves nézettségi adatokat nézve, szinte sikít, hogy a klasszikus angol humortól még mindig a padlón fetrengve tudunk röhögni. Két Monty Python film, a Gyalog Galopp és a Brian élete is az éves lista top 5 legnézettebb filmjei között szerepel, sőt, előbbi már a 2012-es listán is ugyanilyen prémium helyen volt, ami némi hajbókolás és cilinderemelést bőven megérdemel.

 

A Comedy Central az 18-49 évesek tévézési szokásait vizsgálta. A saját súlycsoportjában itthon is verhetetlen CC jelenleg a negyedik legnézettebb kábeltévé csatorna, az összes adó között pedig a hetedik helyen áll – ebből is látszik, hogy a jó poénra mindig vevő a magyar.

 

 

Top 5 sorozat 2013-ban:

 

  • ·         Agymenők

 

  • ·         Hogy ne éld az életed

 

  • ·         Jim szerint a világ

 

  • ·         Family Guy

 

  • ·         Életem értelmei

 

Top 5 film 2013-ban:

 

  • ·         Gyalog galopp

 

  • ·         Best uff L’art pour l’art

 

  • ·         Made in Hungaria

 

  • ·         Valami Amerika 2.

 

  • ·         Brian élete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*