Rajtra kész a csapat!

Szalay Balázs és Bunkoczi László összemérte tudását száz méteres síkfutásban a Luzsnyiki stadionban, letudta a papírmunkát és bevette a Vörös teret. Mindezt 24 óra leforgása alatt.

szalay_keszul

Szalay Balázs a tőle megszokott extrém nyugalommal készül a Selyemút-ralira

A viadal ünnepélyes rajtceremóniáját péntek késő este tartják Moszkva legimpozánsabb terén, előtte azonban a versenyzők átestek az ilyenkor szokásos adminisztratív és technikai ellenőrzésen.

„A papírmunkát már rutinból csináljuk, és persze a technikai ellenőrzést is, de ott most volt egy kis fennakadás, mert belekötöttek a biztonsági öv csövének üléstől való távolságába. Hat éve így csináljuk, eddig semmi gond nem volt vele, de most azt mondták, öt centivel hátrébb kellene lennie a csőnek. Végül azért átmentünk az ellenőrzésen, és bevettük a Vörös teret, vagyis beraktuk az autót az ott kijelölt zárt parkolóba” – mondta Szalay Balázs, akinek ez lesz a harmadik Selyemút-ralija, s most az esélyesek között tartják számon, mivel legutóbb parádés hajrájának köszönhetően a második helyen ért célba a viadalon.
Az Opel Mokka pilótája nyilván minden versenyre úgy áll oda, hogy nyerni szeretne (másként nem is lenne érdemes), de maradjunk annyiban, hogy nem lesz könnyű dolga, hiszen olyan ellenfelekkel kell felvennie a versenyt, mint a kétszeres Dakar-győztes Jean-Louis Schlesser, vagy a tavalyi győztes Borisz Gadaszin, aki egy igazán ronda prototípust mutat be ezen a viadalon – amivel kapcsolatban kijelentette, nem a szépségre megy rá vele, hanem a gyorsaságra.
Mint ahogy a gyorsaságát (bár lóerők nélkül) tesztelte Szalay Balázs és Bunkoczi László is, amikor a legendás Luzsnyiki stadion futópályájára lépett. A táv száz méter volt, a navigátor rajtoltatott, s bár ennek köszönhetően meglépet az indulásnál, elkövette azt a hibát, hogy tűzálló cipőben állt ki a versenyre, úgyhogy egy idő után gyakorlatilag helyben futott. Legalábbis ezzel indokolja, hogy Szalay megelőzte őt a hajrában.
Azért a végeredményből nem volt harag, hiszen a páros célja nyilván az, hogy közösen legyenek gyorsak az elkövetkező napokban. A Selyemút-rali során szombaton csupán egy összekötő szakasz vár a mezőnyre (tehát nem lesz mért szakasz, azokból az elsőt vasárnap tartják), összesen pedig több mint 4000 kilométert tesz meg a mezőny, amelyből 2821 km a szelektív szakaszok hossza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*