Radák „Radír” János: „Van még bennem küzdőszellem!”

Noha pályafutása talán legrosszabb idényén van túl, Radák „Radír” János úgy döntött, nem így szeretné lezárni a sportolói karrierjét. A Tomracing Motorsport Team driftversenyzője elárulta, nagy benne a bizonyítási vágy, ugyanakkor tisztában van azzal, csak akkor érhet fel ismét a csúcsra, ha a háttérben minden rendben van. A korábbi magyar bajnok idénybeli elszántságát a Tomracing évzáró rendezvényén is jutalmazták: Radír a BL óraszalon jóvoltából mostantól egy Tissot T-Race Sport férfi karórát viselhet.

 

A tavalyi szezont a második helyen zárta az MNASZ Országos Drift Bajnokság Pro kategóriájában, míg az idei év csalódásnak mondható. Túl van már az elmúlt szezon eredménytelenségén?

Radák „Radír” János: Őszintén bevallom, nagyon frusztrál, hogy semmilyen kézzel fogható eredményt nem tudok felmutatni idén. A csalódás szó nem tükrözi azt a lelki állapotot, amit éreztem az utolsó verseny után. A sikertelenséget nagyon nehéz az embernek feldolgoznia, főleg akkor, ha korábban sikeres volt. Persze, tudom jól, hogy ez technikai sport, és nem mindig csak a pilótán múlnak a dolgok. Ha valamit még szeretnék elérni sportolóként, akkor át kell lépnem a sikertelenséggel járó negatív érzelmeken. Ha ez sikerül, akkor kizárólag csak a jövőre kell összpontosítanom, és nem a múlton rágódnom.

Az utolsó futam után még a visszavonulás gondolata is felmerült Önben. Eldőlt már: civil élet vagy versenypálya?

Radák „Radír” János: Optimista szemléletű vagyok, de ugyanakkor racionálisan nézem a helyzetet. Önelemzést kellett tartanom, hogy van-e még erőm újraépíteni az autómat és vele együtt a karrieremet. Feladni a legkönnyebb, és én ezt nem tehetem meg. Még nem. Van még bennem küzdőszellem. Bizonyítani szeretnék a támogatóimnak, a szurkolóimnak, a családomnak, és nem mellékesen önmagamnak!

Mi az, amin mindenképpen változtatni akar 2015-re? 

Radák „Radír” János: Erős és stabil háttér kell ahhoz, hogy ismét sikeres versenyző lehessek. Minden szinten, technikai, csapat és anyagi oldalon is változásra, fejlődésre van szükségem. Minden erőmmel azon vagyok, hogy jó irányba induljak el, és tanuljak az idei hibáimból. Kitűztem a céljaimat, és hiszem, sikerül megvalósítanom.

Mikor kezdik meg a felkészülést a következő szezonra?  

Radák „Radír” János: A felkészülés már javában zajlik, rövidesen döntenünk kell arról, hogy jövőre merre induljunk. Nagyon meg kell fontolnunk mindent, hiszen nem szeretnénk, ha megint zsákutcába hajtanánk be. Végig kell gondolnunk a lehetőségeinket, pontosan meg kell határoznunk, mire elég a technikánk, mire az anyagi hátterünk. Ha ez megvan, akkor a kijelölendő út is meglesz, és biztos vagyok abban, hogy a szezon kezdetére egy ütőképes, megbízható versenyautót tolunk ki a garázsból. Most azon dolgozunk, hogy tervszerűen menjenek a dolgok, és a legtöbb energiánkat arra fordítjuk, hogy a technikai és támogatói hátteremet minél jobban megerősítsük.