Póni lovagolással lepték meg a gyerekeket hazánk sztárjai

Pénteken kezdetét vette a nagy Derby a Kincsem Parkban! Vajna Tímeának, Danics Dórának, Lolának, Görög Zitának, Erdei Zsoltnak, Nagy Sándornak és Szamosi Donáthnak a rendezvényen a Pestújhelyi Gyermekotthon kis lakóinak arcára is sikerült mosolyt csalnia: pónikon lovagoltatták a lelkes gyerekeket. A hírességek ezt követően lóversenyhez illő elegáns öltözetben szurkoltak a lelátón.

„Szívmelengető érzés volt látni a gyerekek örömét a póni lovaglás alatt. A kedvencem egy pókembernek kifestett kisfiú volt, akinek én vezettem a lovát” – mesélte el Vajna Tímea, akinek szívügye a jótékonykodás. Csakúgy, mint Görög Zitának, aki a gyerekek miatt a lovakhoz fűződő bizalmatlanságát is legyőzte, és örömmel vezette körbe a pónikat.

A Pestújhelyi Gyermekotthon kis lakói és a sztárok különleges lekváros édességet – Boldogi Nagyrózsa – is kóstoltak, illetve beleshettek a lóversenyzés kulisszatitkaiba is. „Megtudtam, hogy egy kiváló verseny angol telivér ára akár húsz millió forintra is rúghat, és hogy ezek a nemes lovak akár 70 km/órás sebességet is képesek a pályán elérni, lenyűgöző a gyorsaságuk”– mondta el Lola. Az is kiderült, hogy a legnagyszerűbb angol telivérek évi 6-8 alkalommal versenyeznek csak, a köztes időben pedig pihennek és ezekre a megmérettetésekre készülnek.

 

Erdei Zsolt a lelátón sportoló szemmel követte végig az eseményeket, és mint elmondta: csodálja a zsokék és a lovak közti harmóniát. „Hamburgban voltam életemben először lóversenyen. A hangulat már akkor is nagyon megfogott, ezért biztos vagyok benne, hogy visszajövök még a Kincsem Park lelátójára” – mesélte bokszoló kiválóságunk, aki – a közönséggel együtt – egy perces néma csenddel adózott az egyik legkiválóbb versenyló, Overdose emlékének.

 

A hölgyek a lóversenyhez illő öltözködési szabályokat is betartották – Danics Dóra letisztult fekete csipke szettben, Görög Zita fehér színű elegáns csinos öltözékben jelent meg, Vajna Tímea pedig egy stílusos kalappal egészítette ki fekete-fehér ruháját. Lola egyrészes színes ruhában lelkesen bíztatta az indulókat, de az elegáns öltöny szettben megjelent Nagy Sándor, Erdei Zsolt és Szamosi Donáth színészek is hangosan szurkoltak a versenyzőkért a galopp-, agár- és ügetőfutamokon.