Polt Péternek nem kell egyedül mennie a Nemzetbiztonsági Bizottság elé

 Az MNB honlapja szerint a jegybank személyügyi igazgatóságának vezetője Polt Péter legfőbb ügyész felesége. Ez már a sokadik összefonódás a fideszes brókerbotrányban a legfőbb ügyész körül, hiszen a napokban derült ki az is, hogy a letartóztatott Tarsoly Csaba titkára Polt Péter lányával áll szoros kapcsolatban. Szijjártón, Matolcsyn és Orbán Viktoron kívül úgy tűnik, hogy a Polték is érintettek lehetnek a Quaestor-ügyben.

Az ügyészség tétlensége miatt felháborodott Quaestor-károsultaknak a mai nappal is érthetőbbé vált, hogy Tarsoly miért menthette ki minden vagyonát és miért írathatta a cégét egy közmunkásra az elmúlt két hétben, mindenfajta kihallgatás vagy közbelépés nélkül. A Polt-család a jelek szerint csak abban különbözik az államot átszövő fideszes maffiacsaládoktól, hogy családfője a törvényesség legfőbb őre – legalábbis papíron. A Quaestor-ügy nem “csak” egy fideszes brókerbotrány, hanem olyan ügy, amely megmutatja a fideszes kormányzat valódi, maffiaszerű működését.

A Demokratikus Koalíció tegnap még csak a legfőbb ügyész Nemzetbiztonsági Bizottság előtti meghallgatását követelte, ma már azonban nem csak Polt Péter, hanem felesége és lányuk barátja Bizottsági meghallgatását is követeli. A DK felszólítja Polt Pétert: a meghallgatása után magyarázza el a kisbetéteseknek, hogy miért hagyta futni a fideszes brókert. – írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében Vadai Ágnes Országgyűlési képviselő, Demokratikus Koalíció.