Pole pozícióval és dobogóval mutatkoztak be az OXXO Energy Lotus Ladies Team pilótái

A németországi Oscherslebenben   rendezték a Lotus Ladies Cup idei első versenyét, ott debütált az OXXO Energy Lotus Ladies Team, két pilótával, György Anettel és Vogel Adriennel

Az időmérőn Anett megszerezte a Pole pozíciót, Adri 0,1 másodperccel mögötte a harmadik helyen végzett. A tökéletes időmérő után az első futam mindkét lány száméra egy rémálom volt, Adri elizgulta a rajtot, beugrott, emiatt bokszutca áthajtásos büntetést kapott. Miután letöltötte büntetését, hiába volt leggyorsabb a mezőnyben, nem volt esélye felzárkózni a mezőnyre, így utolsóként ért be a célba.

Anett jól kapta el a rajtot, de sajnos hiába, ugyanis technikai hiba miatt ki kellett állnia a versenyből.

Vasárnap a lányok a mezőny végéről vágtak neki a második futamnak, Anett a 10. helyről nagy csatákban a hatodikig tudott előre menni.

Adri a kilencedik helyről felért a dobogóra, harmadik lett egy olyan futamban, ahol minden méterért meg kellett küzdenie, ő is az utolsó pillanatig harcolt, csatázott a helyezésért.

A két lány második lett a csapatbajnokságban, s bár felemásra sikerült a hétvégéjük, az időeredmények és a vasárnapi futam alapján megmutatták, mindketten komoly esélyesei a bajnokságnak.

– Mikor megérkeztünk Oscherslebenbe rögtön körbementünk a pályán kétszer is – meséli Vogel Adri -. Kiss Norbi segített Anettnek és nekem hol mire figyeljünk. Másnap 45 perces edzéssel kezdődött a napunk, az autók remekül voltak felkészítve, ezúton is köszönöm szerelőinknek Balunak és Marcinak a tökéletes kocsit. Megmelegítettem a gumikat majd elkezdtem tempós köröket futni, jó párszor túlvállaltam magam (persze, hogy a legtempósabb kanyarokban) de lassan sikerült belőni a helyes kanyarsebességet. Az edzés végén az összes szektorban az enyém lett a legjobb idő, aminek nagyon örültem. Az első futam rajtjánál bal oldalt vártam az 5mp-s táblát, mikor visszanéztem már égtek a piros lámpák, ekkor rontottam és berajtoltam. Nem voltam boldog, plusz az autóm is beragadt, de mentem a többiek után. Ez a verseny más elment de tudomást sem vettem róla és elkezdtem az előzéseket, feljöttem talán a 6. Helyig és akkor megkaptam a boxutca áthajtásomat, ami után visszaestem a mezőny végére. A második verseny félig vizes, de már száradó pályán indult, én a vizes oldalról rajtoltam, amit most jól kaptam el. Az első kanyarban előztem is 3 autót, így feljöttem a 6. helyre. Az verseny nagyon izgalmas volt és szoros, sokszor a vizes oldalon tudtunk csak előzni, ami nagyon nem segítette a tapadást. Volt safety car is egy kicsúszás miatt ami újra összehozta a mezőnyt, a verseny végéig előztem még hármat, így a harmadik helyen intett le a kockás zászló. Elsőre úgy érzem elégedett lehetek a hétvégével. Köszönöm a csapatomnak, hogy egyáltalán ott lehettem és hogy egy nagyon jó autóval indulhattam. Kiss Norbinak a segítséget, aki segít átlökni a határaimon és kijavítja a pályán a hibáimat. Nagy hála a támogatóimnak akik hisznek bennem. Köszönöm Hanzséros Tündének és Door Zoltánnak a képeket és a sajtóhíreket. Remek munkát végzett a csapat!

A Lotus Ladies Cup következő versenye július 4-6 között Ausztriában, az A1 Ringen lesz, ahol a lányok együtt mennek a Suzuki Cup Europpal, és a Kamion Európa-bajnoksággal.