Pole a második futamon!

Michelisz Norbert Fotó: Juhász Melinda

Michelisz Norbert
Fotó: Juhász Melinda

 A Hungaroringen rendezték meg a 2015. évi FIA Túraautó-világbajnokság harmadik időmérőjét. Michelisz Norbert, a MOL-csoport által immár negyedik éve támogatott Zengő Motorsport versenyzője, a 10. lett az időmérő második szakaszában, így a holnapi második futamon a pole pozícióból rajtolhat. Az elsőn pedig a 10. helyről.

Annak ellenére, hogy mind a két szabadedzés szakadó esőben zajlott, a mogyoródi időjárás megviccelte a mezőnyt, ugyanis az időmérő már napsütéses, száraz körülmények kezdődött el. A csapat nem akart kockáztatni és a biztonságosabb beállítás mellett döntöttek.

Sajnos hamar meglengették a piros zászlót, ugyanis az olasz Gabrielle Tarqini Hondáját a harmadik kanyarban megdobta a rázókő, a gumifalba csapódott, így tréler szállította be a parc fermébe. Emiatt 10 percre leállt a kvalifikáció. A rutinos pilóta sajnos egy mért kört sem tudott megtenni.

Az Lada Vestával versenyző angol

Rob Huff meglepetésre a második helyre hozta be a versenyautót, míg Michelisz Norbert a kilencedik helyről várta az időmérő második részét.

A második szakasz elején már látszódott, hogy valami nem stimmel a magyar pilóta Hondájával. Michelisz bejött, hogy a csapat tudjon állítani az autó hátsó légterelő szárnyán. Sajnos ez több ideig tartott, mint azt Norbi szerette volna, valamint túl nagy forgalomba került és már be sem fejezte az utolsó gyors körének szánt métereket. Visszacsúszott a 10. helyre, ami viszont a holnapi rajtelsőséget jelentette a második futamon.

A kvalifikáció harmadik szakaszát a Citroennel versenyző kínai Ma Csing Hua kezdte meg, de a pit laneről technikai okok miatt már nem jutott ki, a csapatának kellett visszatolnia az autót.

Az első mért kört a francia Hugo Valente (Chevrolet) teljesítette, majd honfitársa Sébastien Loeb jött ki, aki mindenki meglepetésére elrontotta a körét és nem tudott Valentenél jobb időt autózni. A szintén francia Muller hozta a formáját és megszerezte az elsőséget.

Utolsóként az argentin López hagyta el a boxot, aki kétszer is hibázott és csak harmadik helyre hozta be a Citroent.

A felügyelő testület döntése értelmében, Hugo Valente öt rajthelyes büntetést kapott az első futamra.

A holnapi futam 13:30-kor kezdődik, amit mind az Eurosport, mind pedig a Duna TV élőben közvetít.