Piros hajó a legjobbaknak

WebEye Vándorhajó néven idén is folytatódik a harc a piros hajókért, melyeket az MKKSZ által szervezett legjelentősebb korosztályos versenyek legjobbjai vihetnek haza, és használhatják edzéseken és versenyeken egy teljes esztendőn keresztül. 2014-ben is összesen három különleges WebEye vándorhajó fog gazdára találni: két férfi és egy női versenyszám győztesei vihetik majd haza az értékes sporteszközöket.

untitledNegyed századdal ezelőtt nagy figyelmet kaptak az utánpótláskorú versenyzők körében az úgynevezett „piros hajók”. A csepeli hajókat minden fiatal sportoló ismerte, és használóikat nagy elismerés övezte, akiknek a dicsőség egy évre szólt, versenytársaikat pedig motiválta a hajó megszerzésének lehetősége. A soron következő évben a legendás sporteszközt ugyanis minden alkalommal az aktuális év győztes versenyzője örökölte meg.

Ennek a hagyománynak az újraélesztését vállalta fel 2012-ben a Lambda-Com Kft. azzal, hogy három piros „WebEye Vándorhajó” elnyerését biztosította az arra legméltóbbaknak a Kölyök IV. évfolyam, vagyis a 14 éves versenyzők korcsoportjában. A legjobb leány kajakos, fiú kajakos és kenus egy évig használhatja a vándorhajókat.

A versenyzőknek – akárcsak a tavalyi évben – idén is két alkalommal kell megküzdeniük az elismerésért. Az egyik a 2014. május 31 – június 1. között megrendezésre kerülő Sukorói Országos Diákolimpia 2000 méteres egyes versenyszámai, a másik pedig a 2014. július 25-27. között szintén Sukorón tartandó Gyermek, Kölyök, Serdülő Magyar Bajnokság, Kolonics György emlékverseny 1000 és 4000 méteres egyes versenyszámai lesznek.

A 2013-as WebEye Vándorhajó győztesek:

K-1 Férfi kölyök – Bayer Gergő Zsolt (Csepeli Indotek Kajak-Kenu Egyesület)
C-1 Férfi kölyök – Cseh Olivér (Atomerőmű SE)
K-1 Női kölyök – Petrán Fanni Edina (KSI SE)