Pillanatképek a Nagy Futam előtti percekről

Fotó: Dóka Attila, Juhász Melinda

Az idei Nagy Futam jóval fajsúlyosabb rendezvényre sikeredett, mint a tavalyi. Már nem csak magyar sztárok dübörögtek végig a belvárosban, hanem igazi külföldi legendák is, mint például Sebastien Loeb, vagy David Coulthard, aki ráadásul egy igazi Forma-1–es autóval hajtott végig a budai, majd a pesti rakparton, a Margit híd és Lánchíd között.

Coulthard mellett egyébként Daniel Ricciardo (tudják az a furcsa nevű ausztrál, aki mostanában rendre elveri Vettelt) is meghajtott egy 2011-es Red Bullt. A Forma-1-es autók vendégszereplését különösen azok élvezhették, akik nincsenek igazán kibékülve a versenysorozat autóinak aktuális hangjával. A 2011-es V8-as ugyanis mindenhonnan és mindig hallható volt, földöntúli visítása pedig lenyűgözött mindenkit.

Idén szerkesztőségünk a budai rakpartot vette szemügyre, és sikerült is néhány versenyzőt, illetve versenygépet lencsevégre kapnunk:

Benéztük Talmácsi Gábor, motoros világbajnokunk főhadiszállására, ami a Hotel Novotel előtt kapott helyett, és ahol a versenyző már javában készült a “felvonulásra”. Talma a Margit híd felől rajtolt, míg csapattársa a Duna másik feléről.

Kicsivel arrébb megtekintettük az egyik Zengő-versenyautót, dupla szabadjelzővel ugyanitt, pilóta nélkül.

Az OXXO Racing Team versenyzőivel,  Major Benivel és Kiss Norberttel is a Bem rakparton találkoztunk, ők is a Margit híd alól rajtoltak.

Pár lépéssel arrébb Miklósy Tamás (Tomracing Motorsport Team) csapatvezető is jókedvűen köszönt, sajnos a csapat autói is “elvesztek” valahol a két rakpart között, cserébe viszont két gyönyörű lány mosolygott ránk a fiatal csapattulajdonos mögül.

Mivel a szép lányok és a gyors autók kéz a kézben járnak, a Tomracing standjánál megpillantottunk egy igazi  épített autót is, egy FACTORY FIVE GTM-et, amely az USA egyik legjobb épített autója. Motorja egy Chevrolet Corvette V8, amely 5700 ccm-es. Nemsokára az autó gazdája is előkerült, aki nem más mint Fodor Donát (vezesd.hu).

Csak egyetlen apró szépséghiba volt, mégpedig az,  hogy ez a  kis szépség ezúttal nem állt rajthoz.