Philip Yancey Magyarországra látogat

YanceyPhilip_sm

Philip Yancey, író

A Harmat Kiadó meghívására Magyarországra érkezik Philip Yancey, korunk egyik legnépszerűbb keresztény írója, aki október 12-én a Debreceni Református Nagytemplomban, 13-án pedig a budapesti Deák téri evangélikus templomban tart ingyenes előadást. A szerző – akinek könyveit világszerte negyven nyelven, több mint 15 millió példányban adták ki – Hol van Isten, amikor fáj? címmel megrendezett eladói körútja során Kárpátaljára is ellátogat.

A Harmat Kiadó meghívására jövő héten Magyarországra érkezik Philip Yancey, korunk egyik legismertebb keresztény írója, akinek Amerikában eddig tizenhárom kötete kapta meg a keresztény könyvkiadók és könyvterjesztők első díját, két kötete pedig „Az év keresztény könyve” elismerést. A szerző Hol van Isten, amikor fáj? címmel megrendezett eladói körútja során egy mindenki számára érzékeny terület, a szenvedés és a fájdalom sokszor reménytelennek tűnő kérdéseiben próbál kiutat mutatni saját élményeit, a tudományt és a Bibliát is segítségül hívva.

„Philip Yancey egyedi, elgondolkodtató látásmódjával, újságírói múltjából is fakadó komplex kérdésfeltevéseivel, a belső emberi küzdelmeinkre adható válaszok alapos körüljárásával kiemelkedik a kortárs keresztény írók közül” – nyilatkozta a rendhagyó előadói körút jelentőségéről dr. Herjeczki Kornél, a Harmat Kiadó igazgatója. Mint fogalmazott: az élményszerű írásmód és a felhasznált számtalan valós élethelyzet, olvasmányélmény, saját megtapasztalás világviszonylatban is egyedi hanggá teszi a szerzőt.

dr. Herjeczki Kornél, a Harmat Kiadó igazgatója Fotó: Juhász Melinda

dr. Herjeczki Kornél, a Harmat Kiadó igazgatója
Fotó: Juhász Melinda

Philip Yancey október 12-én a Debreceni Református Nagytemplomban, 13-án pedig a budapesti Deák téri evangélikus templomban tart ingyenes előadást. Ezt megelőzően, október 9-én 17:30-tól a Libri Könyvpalotában Stumpf Kata beszélget az íróval. A héten a szerző Kárpátaljára is ellátogat: Munkácson magyar ajkú romák között tart előadást, illetve a határon túli magyar olvasók a Beregszászi Egyetemen is találkozhatnak Philip Yancey-vel, akinek az alkalomra magyarul is megjelenő Hol van Isten, amikor fáj? című kötete szintén évtizedek óta világsiker, és a tengerentúlon bekerült az aranyérmes keresztény könyvek sorába is. További információk a magyarországi látogatásról a www.philipyancey.hu oldalon.

yancey_hol_van_isten_sm