Peugeot Total Hungária Rallye Team – Miskolc-rali

Hosszú nap volt. Hosszú és emberpróbáló. A Miskolc-rali második napján kilenc gyorsasági szakaszt teljesített a mezőny, s ezek közül hármat az ifjabb Tóth János, Szőke Tamás kettős nyert meg (a két nap alatt négy részsikert aratott a páros), ami a második helyre volt elég a végelszámolásnál.

„Hasznos verseny volt – jelentette ki a hétszeres abszolút bajnok ifjabb Tóth, aki végig az első helyért csatázott. –  Attól függetlenül, hogy nem sikerült megtartani az első helyet, megint nagyon sok információt és tapasztalatot szereztünk az autó viselkedéséről és a futómű-beállításról, ami lépésről lépésre visz előre minket.”

Három különböző pályán autóztak a versenyzők szombaton – s mindegyiket háromszor teljesítették. Ifjabb Tóth reggel nagyon bekezdett, a második körre azonban eléggé murvafelhordásosak lettek az utak, s ez elővigyázatosságra intette a Peugeot 208-as pilótáját.

„A kihordásos részeken még mindig túlságosan óvatos vagyok, ezen kellene változtatni, de az jó hír, hogy így sem vagyunk messze Herczig Norbitól, s remélem, lesznek a mostaninál még szorosabb csatáink is. A szakaszgyőzelmeknek nagyon örültünk, azok feldobtak minket, de van még miben javulni” – foglalta össze a verseny tanulságait a Peugeot Total Hungária Rallye Team pilótája, aki számára igazándiból ez volt az idénynyitó viadal, hiszen Egerben technikai gondok miatt idejekorán búcsúzott.

„Ez volt az első teljes versenyünk az idén, és sokat tanultunk belőle – tette hozzá a navigátor, Szőke Tamás. – Aránylag jól kezdtünk, de azután valahogy elvesztettük a lendületünket. Gondok voltak a beállításokkal, s bár folyamatosan próbáltuk csűrni-csavarni a dolgot, folyamatosan változtatgattunk az autón, megtettünk mindent, ami tőlünk tellett, meg kellett elégednünk a második hellyel. Nagyon várjuk a murvás versenyeket, azok újabb színt hoznak majd az életünkbe.”

22. HELL MISKOLC-RALI, AZ OB 2. FUTAMA

Abszolút végeredmény:1. Herczig Norbert, Igor Bacigál (Skoda Rallye Team Hungary, Skoda Fabia R5) 1:20:04.2, 2. ifj. Tóth, Szőke (Peugeot Total Hungária Rallye Team, Peugeot 208 T16 R5) 16.8 másodperc hátrány, 3. Kazár, Szőke (Proracers, Ford Fiesta R5) 55.6 mp h.