Petőfi Sándor inspirálta Rúzsa Magdit

Rúzsa Magdi újdonságát Petőfi Sándor Őrült című költeménye ihlette. Az Ég és Föld Kiss Orsinál debütál október 19-én a Class FM-en, ahol Magdi a dal születéséről és az alkotótársakkal való kapcsolatáról is mesélt.

Rúzsa Magdi hazánk egyik legnépszerűbb énekesnője, aki egy tehetségkutató megnyerésével robbant be a köztudatba. Azóta egy pillanatra sem állt le: részt vett az Eurovíziós Dalfesztiválon, megjelent hat önálló albuma, koncertek sokaságát tudhatja maga mögött. Aprócska Blues című számával elnyerte a legjobb dalszerző díját, Szerelem című slágerét pedig a 2014-es év dalának választották.

Magdi a leghallgatottabb rádióbanelárulta, hogy az Ég és Föld a legkedvesebb felvételei közé tartozik. „Nagyon sokat jelent számomra ez a dal, amelyet Petőfi Sándor sodró erejű Őrült című verse ihletett. Egy őszinte és mély pillanatomban született a szöveg, úgy éreztem akkor, hogy föntről jött.”– mesélte.” Fontos, hogy az ember találjon kapaszkodókat, bárhol, bármilyen helyzetbe is kerüljön –  legyenek olyan momentumok az életében, amelyek biztatják, hogy menjen előre, és sose adja fel.” –tette hozzá az énekesnő, akit a zene mellett mostanában a családalapítás is egyre inkább foglalkoztat: Kiss Orsinak korábban arról mesélt, hogy már megismerkedett azzal az emberrel, akire támaszkodhat, és aki élete társa lehet.

Az Ég és Föld társzerzője a Compact Discoból jól ismert Lotfi Begi, akivel már a Szerelem című sláger remixén is együtt dolgoztak. „Nagyon jól működő kapcsolat van közöttünk. Minden zenész életében kell, hogy legyenek kirándulások: nagyon bejön az a kicsit elektronikus világ, amit Begi becsempész egy-egy dalomba. Szeretem ezt a fajta zenét, koncerteken úgyis zúzunk, amennyit csak akarunk.” – mesélte Rúzsa Magdi.

Az énekesnővel a dalpremier kapcsán Kiss Orsi beszélgetett. „Pár héttel ezelőtt Rúzsa Magdi volt a hét sztárja a Class40-ben, már akkor nagyon sejtelmesen beszélt egy készülőben lévő dalról. Különleges megtiszteltetés számomra, hogy én mutathatom be az Ég és föld című dalt. A Class Magyarokban még soha nem debütált ekkora sztár. Annyit előre is elárulhatok, hogy újabb remekmű született.” – mondta el a Class FM csinos műsorvezetője.

A Rúzsa Magdival készült exkluzív interjúval és a vadonatúj dallal a Class Magyarok című műsorban találkozhatnak a hallgatók, ahol az énekesnő zenei újdonságai is rendre feltűnnek.

Rúzsa Magdi dalpremier – október 19-én vasárnap este 22.00–kor a Class Magyarokban!