Petárdákat koboztak el Gyálon és Nyíregyházán

Csaknem ötszáz petárdát koboztak el a rendőrök Gyálon, Nyíregyházán pedig egy férfi illegálisan árult pirotechnikai termékeket, köztük petárdákat is – közölte a rendőrség szerdán a honlapján.

    A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a gyáli rendőrőrs munkatársai kedden a település egyik utcájában egy fiatal férfinál mintegy ötszáz petárdát találtak. A petárda birtoklása és felhasználása tilos, ezért a rendőrök a termékeket elkobozták, és a férfi ellen szabálysértési feljelentést tettek.
    A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte: egy 33 éves férfi ellen szabálysértési eljárást kezdeményeztek, mert illegálisan árult tűzijátéktermékeket és petárdákat egy személygépkocsiból Nyíregyházán, a Búza téri piacnál.
    A rendőrség felhívta az emberek figyelmét arra: pirotechnikai terméket csak működési engedéllyel rendelkező, nyílt árusítású üzletből vagy forgalmazó raktárkészletből vásároljanak. Az illegális árusoktól vett termékek minősége nem ellenőrzött, ezért működtetésük balesetveszélyes. A jogi szabályozás értelmében az év minden időszakában továbbra is tiltott a petárda magánszemélyek általi birtokolása és felhasználása. E szabályok megszegéséért 150 ezer forintig terjedő pénzbírság szabható ki.

Forrás:MTI