Perceken belül autópálya lett a játszószob​ából

Hatalmas sikert aratott debütáló futamán, az augusztus 10-11-ei IV. CYEB Tatabánya Rallyen a RALLYcafé All Stars autó. A GreenPower E85 Kft. együttműködésével megvalósuló projekt keretein belül a tatabányai Szent Borbála Kórház Gyermekosztálya számára gyűjtöttek a szervezők játékokat, ruhákat, tisztálkodási szereket. Az adományok átadására 2013. augusztus 29-én került sor.

A „RALLYcafé All Stars a gyermekekért, az E85 együttműködésével” elnevezésű projekt célja, hogy szebbé varázsolja a beteg/hátrányos helyzetű gyermekek hétköznapjait. Első állomásként Tatabányára látogatott el az akció színeiben induló zöld Mitsubishi WRC Replica versenyautó, s a siker nem maradt el. Több zsáknyi gyermekruha, játék gyűlt össze a versenyhétvégén, amit augusztus 29-én, csütörtök délelőtt át is adtak a szervezők a Szent Borbála Kórház dolgozóinak.

img_1929

Az eseményen az ötletgazda és a tatabányai futamon pilótaként feltűnő Maricsek Miklós is jelen volt. A Maricsek Racing Team csapatfőnöke meghatódva foglalta össze a kezdeményezés kimenetelét: „Jómagam három gyermek büszke édesapja vagyok, de több versenyzőnk is már megismerkedett e „feladat” szépségeivel. Pont ezért, szívügyünknek érezzük azt, hogy segítsünk a gyermekeknek. Igaz, a RALLYcafé All Stars autó a IV. CYEB Tatabánya Rallyen debütált, februárban már volt egy hasonló rendezvényünk, ahol szintén a kis betegek mindennapjait szerettük volna szebbé tenni. Akkor Kaposvárott csaltunk mosolyt a kicsik arcára, s most úgy érzem, Tatabányán is hasonló sikereket értünk el. Olyan érzéseket váltott ki belőlünk ez a program, ami egyszerűen megfogalmazhatatlan és nem lehet vele betelni. Boldog vagyok, hogy ismét hozzájárulhattunk ahhoz, hogy barátságosabb környezetet teremtsünk a kórház falain belül, s bízunk benne, hogy ezzel hozzájárultunk ahhoz is, hogy a gyerekek minél előbb meggyógyulhassanak.

A Szent Borbála Kórház részéről Dr. Czelecz Zsuzsanna, a Csecsemő-gyermekosztály osztályvezető főorvosa fogadta az adományokat. A doktornő úgy véli, nagyon fontos az, hogy ne csak a testet, de a lelket is ápolják, gyógyítsák, amihez nagy segítséget nyújtanak a most felajánlott játékok, könyvek. „A mai gazdasági helyzetben gyakran a nagy pénzösszegeket igénylő műszereket helyezzük előtérbe, miközben elsiklunk az apró, de annál lényegesebb dolgok felett. A Gyermekosztályon törekszünk arra, hogy kis betegeink ne zökkenjenek ki a mindennapjaikból, játszanak, tanuljanak – úgy, mintha otthon lennének. Ez nem mindig olyan könnyű, de igyekszünk minél barátságosabbá tenni a környezetet. Így a gyerekek is könnyebben viselik el az infúziót, az injekciókat, esnek át egy vérvétel vagy vizsgálaton. Intézményünk nevében szeretném megköszönni minden jótékonykodónak, akik felajánlásaikkal segítették munkánkat, a kicsik gyógyulását!

Az átadás után a jelenlévő gyerekek rögtön a zsákokhoz siettek és izgatottan bontogatni kezdték azokat. Néhány percen belül már a matchboxok autópályájává vált a játszószobában lévő kiscsúszda, a kirakósok darabkái pedig már majdnem kiadtak egy képet. „Életem egyik legnagyobb sikereként könyvelem el ezt az akciót is, ami nem csak engem, de a csapatunk többi tagját is nagyon megérintette – összegezte Maricsek Miklós. – Külön köszönettel tartozom minden partnerünknek, munkatársunknak, akik segédkeztek abban, hogy ez a program megvalósuljon, valamint a magánembereknek, akik hozzájárultak ahhoz, hogy mosolyt csalhassunk a gyermekek arcára!

A jó célt tehát most is sikerült véghezvinni: az adományozók és a projekt nagykövetei jókedvre derítették a gyermekeket. A RALLYcafé All Stars autó idén még 4 helyszínen, különböző pilótákkal és navigátorokkal, érdekes és híres emberekkel fog rajthoz állni, a Rally Café magazin és az E85 együttműködésével. A következő állomás a Rali Túra Egylet záró futama, a IV. Peugeot PM Vác Rally lesz, szeptember 21-22-én. Tegyünk együtt azért, hogy a kórház falai között is a legszebb dallam, a gyermekkacaj csendüljön fel a legtöbbször!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*