Pénzadományt gyűjt és segélyprogramot indít az Ökumenikus Segélyszervezet Észak-Irakban

NEMZETKÖZI ÖSSZEFOGÁS TAGJAKÉNT SEGÍTI A BELSŐ MENEKÜLTEKET A MAGYAR SEGÉLYSZERVEZET

Az elmúlt hetekben Észak-Irakban keresztények és más fenyegetett kisebbséghez tartozó családok tízezrei kényszerültek menekülni az életüket veszélyeztető üldözés és háborús helyzet elől. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet megkezdte egy humanitárius segélyprogram előkészítését, melynek célja a napról napra súlyosbodó válság miatt szenvedők megsegítése, az alapvető szükségleteik (ivóvíz, élelem, ruházat és személyes higiénia) biztosítása. A Segélyszervezet a genfi székhelyű ACT Alliance ernyőszervezet tagjaként, a nemzetközi közösség részeként vesz részt a szükségletek felmérésében és a segítségnyújtásban.

Az Ökumenikus Segélyszervezet ezúton kéri adományozóit, hogy a humanitárius krízis ártatlan áldozatainak gondjait felkarolva, támogassák a segélyszervezet menekülteket segítő munkáját!

A szervezet a 11705008-20464565 számlaszámon fogadja az átutalással illetve csekkbefizetéssel érkező pénzadományokat. A közleményben kérjük feltüntetni: „Irak”. A www.segelyszervzet.hu weboldalon bankkártya segítségével is lehetőség van gyorsan és biztonságosan eljuttatni a felajánlásokat. Köszönjük!

Mint ismeretes, az Ökumenikus Segélyszervezet egyik alapító egyháza és stratégiai partnere, a Magyarországi Evangélikus Egyház körlevélben kérte valamennyi gyülekezetét, hogy csatlakozzanak az összefogáshoz, és hirdessenek rendkívüli adománygyűjtést augusztus utolsó vasárnapjára a távoli keresztény testvéreket is segítő magyar segélyprogram támogatására.