Péntektől látható a S/ALON BUDAPEST lakástrend-kiállítás Budapesten

Péntektől vasárnapig látható a S/ALON BUDAPEST lakástrend-kiállítás Budapesten a Papp László Sportarénában, ahol a 140 enteriőr mellett installációk, valamint magyar és külföldi tervezők munkái várják az érdeklődőket.

    Az MTI-nek elküldött tájékoztató szerint az idei rendezvény kiemelt kiállítása lesz Marc Ange dizájner Egy rendkívüli világ (An Extraordinary World) című tárlata. Az egykor luxusautók tervezésével foglalkozó francia-olasz művész enteriőrjében a gyermekkori félelmeiből, álmaiból és friss élményeiből táplálkozó bútordarabok kapnak helyet. A tervezővel személyesen is találkozhatnak a látogatók.
    Emellett a három nap alatt a Lakberendezők Országos Szövetségének (LOSZ) és a S/ALON kreatív csapatának köszönhetően nyolc lakberendezési dizájnstílussal is megismerkedhetnek a látogatók.
    “Idén úgynevezett élő moodboardokkal szeretnénk meglepni a hazai dizájnrajongókat. Ezek a hangulatmontázsok egy-egy stílus esszenciáját ragadják meg egyetlen képbe sűrítve… Olyan lesz, mintha egy életnagyságú lakberendezési magazin fotóit nézegetnénk” – idézi Ács Erzsébetet, a LOSZ elnökét a közlemény.
    Szendrey Zselyke, a kiállítás művészeti vezetője a közleményben kiemeli, hogy a fiatal tehetségek számára az idén tervezői pályázatot hirdettek, és a 12 nyertes pályázónak a lakástrend-kiállításon lehetősége nyílik önálló enteriőrökben megvalósítani egyedi tervezői koncepcióját.
    Mindezek mellett a kiállítás kiemelt szakmai partnereként a Magyar Divat & Design Ügynökség idén is 26 hazai tervező és márka megjelenését támogatta – olvasható a tájékoztatóban.

Forrás:MTI