Pegazus 2014 Díj: a piacvezetők legjobbja a régióban a Mediterrán

meszaros_angelaA Pegazus 2014 Díj „PIACVEZETŐ” kategóriájában a nyugat-magyarországi régió területén a Mediterrán Magyarország Kft. lett az első helyezett. Az iparágában is piacvezető, TERRÁN betoncserepet gyártó, sikeres magyar vállalat többek között a 2011 és 2013 között évi 17%-os átlagos árbevétel növekedésével érdemelte ki az elismerést. A díjat Mészáros Angéla, a családi vállalkozás egyik tulajdonosa november 27-én vette át a Vígadóban rendezett exkluzív gálaesten.

A Pegazus Díjat idén hatodik alkalommal adományozta az Enterprise Investors magán- és kockázati tőkealap-kezelő vállalat, valamint a Bisnode nemzetközi cégminősítő a Magyarországon működő, legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozásoknak. A díj a kiemelkedő növekedést felmutató magyarországi kkv-kat ismeri el, és valóban a legdinamikusabban fejlődő cégek nyerhetik el, hiszen az összesen 30 díjazott vállalkozás nyilvános árbevétel adatainak összevetése alapján a cégek éves szinten átlagosan mintegy 80%-os árbevétel növekedést értek el a vizsgált, 2011-2013 közötti időszakban.

Idén az alapítók (az Enterprise Investors és a Bisnode) Nyugat-Magyarország, Közép-Magyarország és Kelet-Magyarország legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozásainak első 3 helyezettjét jutalmazta díjjal, a 4-5. helyezettek pedig oklevelet kaptak. A kiválasztásnál az adott cégek növekedési rátája, az elmúlt három évben mutatott növekedés intenzitása, valamint az átláthatóság szerepelt szempontként. Két kategóriában nyerhették el a rangos elismerést a hazai vállalatok: a FELTÖREKVŐ kategóriában a 2013-ban 250 millió és 2,5 milliárd forint közötti árbevétellel rendelkezők; míg a PIACVEZETŐ kategóriában a 2,5 milliárd forint feletti árbevételű társaságok.

A Pegazus Díjat minden évben ugyanazon szempontok alapján ítélik oda a nyerteseknek. A díj alapítói azokat a legalább öt éve alapított, magyar többségi tulajdonban álló vállalkozásokat értékelik, amelyek jelenleg is aktívak, jó likviditási mutatókkal rendelkeznek, és a 2013-as évre vonatkozó EBITDA eredményük pozitív. A díjra jelölt cégeket objektív szempontok, nyilvános cégadatok alapján választják ki, a díjra jelentkezni nem lehet. Az alapítók szándéka, hogy a Pegazus Díjjal nyilvános elismerésben részesüljenek azok a magyar kis- és középvállalatok, amelyek stabilan, megbízhatóan működnek.

A Mediterrán Magyarország Betoncserép Gyártó Kft. két hazai (Bóly, Kunszentmiklós) és egy szlovákiai gyárat működtet. A harmadik generációs családi vállalkozás mára komplett tetőfedési rendszereivel, kiváló minőségű termékeivel Európa egyik legmodernebb betoncserép gyártójává nőtte ki magát.