Páva: továbbra is népszerűek a fiatal hagyományőrzők

A Fölszállott a páva idei szériájának eddigi legnézettebbje volt a szombati harmadik elődöntő, 289 ezer fős nézettsége volt a teljes népesség körében (4+). Ebbe az elődöntőbe 872 ezer fő nézett bele legalább egy percre. Elmondhatjuk, hogy ennek az adásnak minden mutatója magasabb volt a 2012-es sorozat elődöntőinek átlagánál. A műsor jelentősen javítja a csatorna átlagát, hiszen a felnőttek közti 7,3 %-os közönségarány több mint duplája a csatornáénak. (Forrás: Nielsen Közönségmérés)

Március 22-én a zsűri döntése értelmében  Vaszi Levente énekes, a Csercsel énekegyüttes, Kaszai Lili és Fundák Kristóf táncospár, Zsikó Zoltán és Zenekara, a Szinvavölgyi Néptáncműhely, valaminta a Forrás Néptáncegyüttes jutott tovább a népi tehetségkutató középdöntőibe.

Az MTVA és a Hagyományok Háza közös tehetségkutató műsorának következő élő show-jára március 29-én, szombaton kerül sor, ahol a következő fellépők lépnek színpadra: Fodor Mátyás, Stonawskiné Busi Ildikó és Kecskés Gergely, Okányi Mihály, a Cirkalom táncegyüttes, a Debreceni Nép Együttes, a Mlinarak, Égető Emese, Tintér Gabriella, Kiss Domonkos, Zimber Ferenc, Szerényi Béla, és a Góbé Zenekar.

2014-ben mind a négy kategória győztesét az OTP Bank jutalmazza 2-2 millió forinttal, a közönségdíjas produkciót pedig az MTVA további kettő millióval. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felajánlott 2-2 millió forintot egy határon túli és egy hazai kisebbségi produkciónak. Az OTP Bank emellett összességében további 2 millió forinttal jutalmazza a 2014-es évad legkiemelkedőbb produkcióit.

Azt, hogy kik a legjobbak és kiket juttathatnak a győzelemhez szavazataikkal az idén, öt hét múlva, április 19-én derül ki, a Fölszállott a páva 2014 döntőjében.

További részletek a www.mediaklikk.hu/pava oldalon, ahol az élő adás után rögtön be is kapcsolódhatnak a Páva online táncházának forgatagába, bepillanthatnak a kulisszatitkokba, újra találkozhatnak a 2012-es évad szereplőivel. Nem utolsó sorban pedig jobban megismerhetik az adás továbbjutóit – akiknek üzenhetnek is a műsor hivatalos Facebook oldalán (www.facebook.com/folszallottapava).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*