Pataki Károly lett a Trenkwalder csoport vezérigazgatója

 A Trenkwalder International AG felügyelő bizottsága azonnali hatállyal Pataki Károlyt nevezte ki a cégcsoport vezérigazgatójának.

 

A 48 éves gazdasági szakember 2012 áprilisától a Trenkwalder International AG közép- és délkelet-európai régiókért felelős értékesítési igazgatói posztját töltötte be, emellett a társaság igazgatóságának is tagja volt.

Vezérigazgatóként Pataki Károly feladata a cégcsoport tevékenységének további bővítése lesz nemzetközi szinten, miközben az igazgatóság többi tagjával tovább fejleszti a Trenkwalder stratégiai üzleti modelljét. Tevékenysége során erősíteni kívánja a cégcsoport ügyfélfókuszát, és nagyobb hangsúlyt helyez a munkavállalói kapcsolatokra is.

„A Trenkwalder már most piacvezető Ausztriában, Magyarországon és a Fekete-tengeri régióban, miközben vezető személyzeti szolgáltató számos további európai országban – jelentette ki Pataki Károly. Egyik fő törekvésem, hogy jól képzett munkatársaink közreműködésével tovább bővítsük tevékenységi portfoliónkat, miközben erősítjük nemzetközi jelenlétünket.”

Dr. Georg Obermeier, a Trenkwalder International AG felügyelő bizottságának elnöke hozzátette: „Pataki Károly egy rendkívül tapasztalt, egyedi stratégiai látásmóddal rendelkező menedzser, aki az elmúlt évek során már bizonyította kiváló vezetői képességeit. Új megbízásához sok szerencsét és sikert kívánok. Meggyőződésem, hogy vezetése alatt a Trenkwalder csoport sikeres jövő elé néz.”

Pataki Károly

2011 óta az Európa 19 országában jelen lévő, 70 ezer embert foglalkoztató Trenkwalder AG személyzeti szolgáltató cégcsoport igazgatósági tagja, emellett 2012 áprilisától a közép- és délkelet-európai régióért felelős értékesítési igazgatója. Korábban a Prinzhorn Holding alkalmazásában töltött be vezetői pozíciókat: 1997-től a konszern tulajdonában lévő Dunapack Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese volt, főszerepet vállalva a társaság multinacionális társasággá fejlesztésében. Ezt követően a Prinzhorn Holding pénzügyi igazgatója, majd 2008-tól a csomagolóanyag-gyártási ágazat vezérigazgatója volt. Egyetemi diplomáját a Berlini Közgazdasági Egyetemen szerezte, 2002-ben MBA fokozatot szerzett, 2010-től a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem Gazdaságpolitikai Tanszéke doktori iskolájának tagja. Emellett 2008-tól az Osztrák-Magyar Társaság elnöke, illetve az Európai Bizottság foglalkoztatáspolitikai “PARES Strategic Platform”-jának tagja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*