Parádés tűzijátékkal zárult az idei Szilveszter Rallye első napja

A Vincze Ferenc, Kuti Péter duó áll az élen

Egy Mitsubishi Lancer EVO IX R4-est vezetve a Vincze Ferenc, Kuti Péter duó nyerte az idei, 16. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye vasárnapi egyetlen gyorsasági szakaszát. A japán márka egyébként uralta a napot: az első tíz helyből kilencet ugyanis Mitsubishit vezető pilóta szerezte meg.

Vasárnap egy gyorsasági szakasszal megkezdődött a Hungaroringen a Szilveszter Rallye, amely a 16. verseny a viadal történetében. A rekordmezőnyből a leggyorsabban egy Mitsubishi Lancer EVO IX R4-es volánja mögött Vincze Ferenc – Kuti Péter navigálásával – teljesítette a 7,5 kilométert. A második helyen a Balogh János, Holczer Dávid, míg a harmadikon a Botka Dávid, Mihalik Péter kettős végzett. A címvédő Turán Frigyes egyelőre a hetedik helyen várja a folytatást Zsíros Gábor oldalán, míg az abszolút magyar bajnok Kazár Miklós, Szőke Tamás duó nyolcadikként zárta a szakaszt.

Az igencsak hideg idő ellenére több ezer ember figyelte az esti sötétségben rendezett száguldozást. Az utolsó célba érkezett versenyző után egy Pazar tűzijátékkal zárult a vasárnapi versenynap. Folytatás hétfőn reggel.

 

A 16. Szilveszter Rallye hétfői időterve

2. gyorsasági szakasz 8 km 7:43 (első autó) – Hungaroring külső

3. gyorsasági szakasz 7,5 km 7:56 (első autó) – Hungaroring belső

SZERVIZ

4. gyorsasági szakasz 8 km 10:59 (első autó) – Hungaroring külső

5. gyorsasági szakasz 7,5 km 11:12 (első autó) – Hungaroring belső

SZERVIZ

6. gyorsasági szakasz 8 km 13:45 (első autó) – Hungaroring külső

7. gyorsasági szakasz Superfinal 7,5 km 13.58 (első autó) – Hungaroring belső